Tre misstänkta i cyberattacken mot Twitter

Från sajten:
image

Den 15 juni drabbades Twitter av en stor cyberattack där flera stora konton kapades och gick ute med tweets om att sätta in bitcoins på kända personers konton.

Twitterkonton tillhörande några av de största på Twitter så som Bill Gates, Barack Obama, Elon Musk och Kanye West togs över och försökte lura till sig bitcoins genom att påstå att kändisarna kände sig givmilda och lovade och sätta tillbaka det dubbla beloppet till de som förde över bitcoins till deras konton. Kontot som bitcoinsen hamnade på tillhörde den gripna 17-åringen från Orlando, Florida.

17-åringen tillsammans med två andra, en man från Storbritanien och ytterligare en man från Orlando misstänks nu för över 30 brott – däribland bedrägeri, identitetsstöld och dataintrång. Den gripne kommer åtalas i Florida där minderåriga kan åtalas på samma sätt som vuxna när det kommer till finansiella brott.

Källa: Di Digital.

Ett inlägg har sammanfogats med ett existerande ämne: Krypto-skurkar hackade Apples, Bill Gates, Barack Obamas och Elon Musks Twitterkonton