TP-Link presenterade nya routers inför Wi-Fi 7

Från sajten:
image

TP-Link höll ett event igår och presenterade sina nya routers. Det som är anmärkningsvärt med dessa är stödet för WiFi 7 som ännu inte lanserats på marknaden.

TP-Link som är verksamma inom en mängd områden presenterade igår sina nya routers för våra hem. Ett antal olika produkter visades upp där det utmärkande var stödet för kommande WiFi 7 som är planerat att lanseras i slutet av 2023 eller början av 2024. Konsumentprodukterna som visades upp var bland annat Archer BE900, Archer GE800 samt Deco BE95.

Rekommenderat pris för Archer BE900 kommer att ligga på 699.99 amerikanska dollar.

TP-Link Archer BE900 imponerar med fyra band 24 Gbps i en design som sticker ut. Archer BE900 har 12 interna antenner, en inbyggd skärm på framsidan och kan visa upp olika ikoner beroende på vad som händer. Formgivningen är något futuristisk och inget vi sett tidigare bland routers. Den har två stycken 5 GHz band samt ett 6 GHz band för stabil uppkoppling mellan anslutna enheter.

Dessutom visades TP-Link Archer GE800 upp som är tänkt för gamers där responstiderna ska vara blixtsnabba. Detta är en trippelband WiFi 7 enhet med 10G-hastigheter. Även denna router har gott om anslutningar baktill.

Under eventet presenterades även en mesh-router lösning vid namn Deco BE95. Även denna stöder WiFi 7 och erbjuder full täckning i de flesta hem med hastigheter på 10G. Fyra frekvenser finns där två stöder 6 GHz och varje enhet har två stycken 10 Gbps-portar.

Rekommenderat pris för Deco BE95 är 1199.99 amerikanska dollar (2-pack).

Vill du se hela eventet kan du göra det här nedan.

Källa: TP-Link

Galleri

Jag tycker dom ser lite småläckra ut måste jag säga!

Jag kollade igenom TP-Link's event nyss. Den där Archer BE900 är riktigt fin. Smådyr så kommer nog aldrig köpa den. Men det är klart, skulle jag inte köpa alla mina andra routrar hela tiden så hade den varit billigare än jag köper för idag. Jag har säkert 10 olika routrar här hemma som jag pillar med då och då. Lite av en hobby jag har. Eller sjukdom :wink:

Senaste router jag köpte var en Asus RT-AX86U. Jag fick den till ett bra pris. Tror jag gav 2k för den. Tror den ligger runt 3k i vanliga fall.

Har du provat Mikrotik?

Förövrigt kommer det aldrig in en TP-Link i vår hus igen. TP link borde stå för Theoretical Protocol Link för deras saker är inte speciellt seriösa.

Vad är hela grejen med emjois och klockan?!

1 gillning

Jo, jag har lite från MikroTik också :wink:

Min main router är en MikroTik. Har några switchar från dom också. Just TP-Link skulle nog aldrig komma in här heller. Men tyckte Archer BE900 var lite småfin.

Min roligaste router jag har är en Raspberry Pi CM4 med ett carrier board från DFRobot. OpenWRT på.

1 gillning