Toalettsensorn Withings U-Scan analyserar ditt urin

Från sajten:
image

Withings presenterar en rad nyheter på CES 2023. En av de som sticker ut är en sensor som placeras i toaletten och som analyserar ditt urin.

Franska företaget Withings som har en rad produkter som hjälper oss att fokusera på hälsan har en rad nyheter. På elektronikmässan CES 2023 presenteras bland annat en sensor som kan analysera ditt urin. Nya Withings U-Scan placeras i toalettstolen och kan analysera en mängd hälsodata i urinen.

Urin är idag ett smart sätt att mäta och bedöma ens hälsa tack vare mer än 3000 metaboliter. Att nu kunna göra detta hemma kan innebära mer koll på hälsan, normalt sätt så testas kanske ens urin endast en gång om året. Nu kan biomarkörsbedömningar göras betydligt oftare i en integritetssäker miljö.

U-Scan från Withings innehåller en hälsopatron och finns i två utförande; U-Scan Cycle Sync för kvinnor så de månadsvis kan följa sin menstruationscykel samt U-Scan Nutri Balance som håller koll på vätskebalans och näring. Resultat från mätningar synkroniseras med Withings Health Mate-appen. Patronen räcker i 3 månader och det kommer att vara möjligt för användaren att prenumerera på dessa.

Consumer Technology Association har redan givit U-Scan hedersomnämnande i tre kategorier som en CES 2023 Innovation Award; Smart Home, Fitness & Sport och Digital Health.

Rekommenderat pris för Withings U-Scan ligger på 499,95 euro för ett startpaket och den lanseras under andra kvartalet 2023.

Källa: Pressmeddelande

Ingen kamera på den?

Alkotestare kanske?