Tips på bra matlådor?

Börjar tröttna dom där här platslådorna man köper på ICA för resterna och morgondagens matlåda till jobbet. Dom håller inte så tätt och känns bara allmänt sunkiga efter några gångers användning. Någon som har tips på någon låda av lite höra kvalite?

Jag har sneglat på Zwillings vakuumsystem, men det kostar en slant så är det värt de :thinking:

Kör Ikeas i glas, lite tyngre men slipper att de blir orangeröda.

4 gillningar

+1 på glaslåda. Som sagt lite tyngre men håller sig ju fräscha för evigt. Locken kan ge sig efter ett par år men då är väl även lådan så pass kantstött så att det ändå är ok att byta.

IKEA naturligvis. Glas som är lätta att rengöra.

1 gillning

Håller med Ikea glaslådor med plastlock, och jag fattar det som att Ikea säljer utbytes lock till sina nuvarande glaslådor (men dom passar givetvis inte dom jag har som är ett par år gamla )

//Daniel

Är det så illa? Vi har slängt locken och sparat lådorna då vi tänkte köpa nya lock!

Har dock gått tillbaka till plast, lätt, smidigt och byter hellre oftare. Man kan ju skölja ur med kallvatten först om man haft tomtatbaserad mat i :slight_smile:

Bäst är Tupperware. Vet inte hur man kan få tag i dem dock. De säljs ju via hemförsäljning vilket känns väldigt 50-tal. Vi fick några av en släkting för en herres massa år sedan.
https://www.tupperware.se/produkter?sort=name_asc&page=0&pageSize=18&layout=gridLarge&showNames=false&variantId=39

Ja la bort dom där glaslådorna från Ikea för någots år sedsan dp jag tyckte dom blev för tunga, men kanske får stå ut med de

Ja dom är intressanta Tupperware , ofta bra skit , men försäljningsmodellen är ju i mitt tycke tveksam. Fattar inte varför inte Bosch, Dewalt, Stanly , Ryobi eller liknade kör samma koncept och så får värden en nyaltan om han bjussar på en backöl :slight_smile:

//Daniel

3 gillningar

Ska det ätas i dem så tupperware, för att bara ta med mat och lägga över på tallrik funkar ikeas plastlådor.

Varför inte äta i IKEA:s?

Jag använde IKEAs matlådor i glas för några år sedan men sedan bytte de till en mycket tyngre modell som jag inte gillade. Nu har jag gått över till Clas Ohlssons motsvarande och kan rekommendera den :+1:. Brukar säljas 3 för 100kr.
https://www.clasohlson.com/se/Matlåda-glas-Coline/p/44-1898-1

Vanliga matlådor är inte gjorda för att äta ur. Plasten är för mjuk, besticken repar dem i botten, rester fastnar i reporna och det går till slut inte att få rent. Man bör bara förvara/transportera mat i dem.

Tupperwares lådor som jag tänker på är i mycket hårdare plast, har använt grillbestick i mina utan att repa dem. Finns säkert andra märken som gör liknande.

1 gillning

Då fattar jag och håller med. Även om teori och praktik skiljer sig här..:sunglasses::sweat_smile:

Jag fuskar också, men kan man framför allt låta bli att skära i de vanliga går det i regel bra.

På ämnet så är inte alla matlådor inte lämpliga att värma maten i heller, utöver att de deformeras kan de släppa ut plast i maten.

Finns det ens några plastlådor som överlever en mustig köttfärssås med mycket tomat? Det är en av anledningarna till att jag gick över till IKEAs. Alla lådor var orangea efter ett lass med köttfärssås.

Om man blundar för det ger det sig efter några diskar :slight_smile:
Förutsatt att man inte repat botten på lådan.

Haha ja det är min erfarenhet med men tycker det känns så äckligt.

Då är nog glas enda alternativt.
Eller hitta lådor i en färg där det inte syns :stuck_out_tongue:

2 gillningar

Japp, jag kör 100% på IKEas glaslådor nu faktiskt.

3 gillningar