Time Machine-fråga

Håller på med mina backuppsystem. En fråga, i Time Machine ser det ut så här:

Som ni ser så står det att senaste säkerhetskopian är från 30 november och att den senast kopierat den 2 december. Vad är skillnaden på detta? Och varför är det olika? Och varför 2 december när den ständigt indikerar att den är igång. Time Machine ska ju ta en ögonblicksbild varje timme(det skulle jag vilja justera, men det verkar inte gå) och då den verkar hålla på att arbeta har jag alltid trott att det är det den gör. Nu har jag tagit bort automatisk säkerhetskopiering och startat den manuellt och kört en gång. Men den 2 december står kvar. Något känns fel. Hur kolla?

Den äldsta är från den 30 november 2021.

Som jag förstår det så har du inte någon äldre backup än det. Vilket innebär att om du kastat en fil innan dess finns den inte kvar i din Time Machine back-up.

Varför ”fastnar” inget efter det? Och den 2 dec, vad är det?

2 december är då det togs en back-up senast. Så det bör ju indikera på att inget av det som tillkomit efter dess är sparat. Hur ser det ut inne i Time Machine?

Du verkar köra TimeMachine-backupen på någon form av NAS. Har den varit ansluten (och korrekt inställd) sedan 2 dec?

1 gillning

Det ligger en per timme fram till 2 december. Sedan tomt fram till idag där det ligger en från 13:51 och en som kallas nu.

Stämmer med NAS. Vad jag vet har den fungerat och jag har inte fått några felmeddelanden. Jag är amatör så mer vet jag inte.

Så här ser det ut i dess enklaste form

Då har det hänt något som stoppat Time Machine. Som IngoX skrev kan det ha något att göra med din NAS, kan det ha varit ett strömavbrott?
Konstigt att du inte fått något från TM om att den inte fungerar. Jag är inte någon expert på TM själv.

1 gillning

Har du uppdaterat Mac OS den 2:a?

Så kan det ha varit… Det betyder att jag bör göra…? :smiley:

Då kanske du måste göra om det du gjorde första gången för din TM och NAS, alternativt kolla med Synology om det är något känt problem.

Automatiskt Time Machine backup är ju avslaget.

Xms67 har slagit av det enligt första inlägget.

Aha ok

Nej det går inte. Bra att det tar en varje timme för då blir inte backupen så stor. Väntar man några dagar kan den bli så stor att den fyller din interna hårddisk. Så det bästa är att ha den på och låta den arbeta i bakgrunden

Har du strömsladden i? Annars kopierar den inte :smiley:

1 gillning

Jodå det gör den😁

1 gillning

@xms67 har du kollat så det @Jocko länkar till är påslaget?

1 gillning

Japp. Har även testat att medvetet köra den med laddning. Och då jag tidigare hade den på automatisk borde ju någon gång ha fungerat.

Var noga med att manuellt starta en säkerhetskopiering innan jag gick och lade mig. Vaknar till en ny dialogruta…


När den skriver “filer inte tillgängliga” är det då datorn som strular eller NAS? Kan man uttyda det?