Tillverkaren av robotdammsugaren Neato lägger ner

Från sajten:
image

Neato som länge tillverkat robotdammsugare lägger ner sin verksamhet. Efter 18 år blev konkurrensen helt enkelt för hård.

Robotdammsugartillverkaren Neato lägger ner sin verksamhet. Anledningen är att konkurrensen blivit för hård och att det inte längre går att hålla jämn takt med vad marknaden kräver. Neato Robotics köpte 2017 av Vorwerk Group men har inte lyckats nå förväntningarna. För existerande kunder lovar Vorwerk fortsatt stöd för molntjänsten och tillgång till reservdelar i åtminstone 5 år.

Totalt berörs 98 anställda av nedläggningen och användare började uppleva problem för ett par veckor sedan när inloggningssidan inte fungerade. Även företagets sidor på sociala medier försvann och personalen tystnade kring all kommunikation.

Framförallt är det konkurrensen från iRobot som hade 46 procent av marknaden 2020 och där procentandelen för Neato endast var 3 procent. Även konkurrensen från kinesiska tillverkare har slagit hårt mot företaget. Det blev dessutom inte lättare efter att Amazon köpte iRobot vilket innebar flera fördelar när det gäller marknaden.

Men ärligt talat så kommer det inte som en överraskning, Teknikveckan testade och recenserade Neato D10 tidigare och sågade produkten jämns med knäna – mycket på grund av bristande funktioner och undermålig mjukvara.

Källa: Engadget

1 gillning

Kassa produkter (jmf med konkurrenterna) brukar ha svårt att överleva.

Trist, jättenöjd med vår Neato.