Tile uppdaterar sitt utbud av smarta spårare

Från sajten:
image

Tile lanserar idag ett nytt sortiment av deras populära spårare. Mer fokus på användarvänlighet och ökade säkerhetsfunktioner sticker ut.

Företaget Tile var tidigt ute med smarta spårare som hjälper oss att hålla koll på våra ägodelar. Idag lanseras helt nya versioner av deras smarta spårningsenheter så att det blir enklare att hålla koll på dina prylar. Vi ser en mer stilren och elegant design och produkterna fortsätter att vara prisvärda jämfört med en del konkurrenter. Under nästa år blir det också möjligt med mer exakt spårning via UWB-aktiverade (Ultra Wideband) Tile Ultra. Inom kort lanseras även funktionen Scan and Secure vilket gör det enklare att få tillbaka förlorade ägodelar.

Tile

I takt med att antalet värdefulla prylar ökar i våra hem ökar också antalet förlorade sådana. Tile har under första halvåret 2021 ökat sin försäljning med 50 procent och med de nya produkterna finns något för alla. Så här säger CJ Prober, VD för Tile:

– Vi definierade den här kategorin för nästan ett decennium sedan, och sedan dess har vi lyssnat på våra kunder och utvecklat produkterna för att möta deras specifika behov. Människor är mer upptagna än någonsin, och våra kunder är beroende av produkterna för att eliminera stressen att oändligt leta efter förlorade eller glömda saker – särskilt hemma – något som händer många av oss dagligen. Med längre räckvidd, högre ringsignaler och röstaktivering genom integrering av smarta enheter i hemmet med Amazon Alexa och Google Assistant gör vi det ännu enklare för människor att snabbt hitta det de behöver.

Tile Pro

Tile Pro

Nya Tile Pro har fått en mer slimmad och avlång design och har en räckvidd på cirka 120 meter. Den fästs enkelt på en nyckelring och är väl lämpad för t ex bilnyckeln då den inte tar för mycket plats i fickan tillsammans med denna. Givetvis rymmer den slimmade designen även möjlighet att skicka en hög signal om du tappat bort nycklarna. Tile Pro finns i färgerna svart och vit och är den av enheterna som avger den högsta signalen om du tappart bort den. Batteriet är utbytbart och Tile Pro har kapslingsklass IP67 så den klarar av taskigt väder samt att vara under 1 meter vatten i 30 minuter.

Tile Mate

Tile Mate

Helt nya Tile Mate har fått en något mjukare formgivning jämfört med föregångaren. Finns i färgerna svart och vitt och fästs enkelt i en nyckelring eller väska tack vare det integrerade hålet. Tile Mate kan avge en högre signal vilket gör det enkelt att lokalisera det som tappats bort. Räckvidd upp till 75 meter vilket är en ökning med 25 % jämfört med föregångaren. Batteriet är inbyggt och räcker i 3 år och Tile Mate är vattentålig med IP67-klassning vilket innebär att den kan vara under 1 meter vatten i upp till 30 minuter. Perfekt för nyckelknippan, väskan eller minstingens gosedjur.

Tile Slim

Tile Slim

Tile Slim lämpar sig utmärkt för din plånbok, bagagetagg eller laptop. Den är slimmad och tar inte mycket plats samt vattentålig (kan ligga under 1 meter vatten i 30 minuter) tack vare IP67. Räckvidd upp till 75 m vilket är en ökning med 25 % och även denna har ett inbyggt batteri som räcker i 3 år. Även Tile Slim kan avge en högre signal för att enklare kunna lokalisera var enheten befinner sig.

Tile Sticker

Tile Sticker

Nya versionen av Tile Sticker är svart och fästs med dubbelhäftande tejp på det du vill ha koll på. Även denna kan avge en högre signal för att lokaliseras och är vattentät tack vare IP67-klassningen (klarar av att vara under 1 meter vatten i 30 minuter). Räckvidden på denna är också 75 meter vilket är en ökning med 67 %.

Tile Lost and Found

Tile Lost and Found User Experience

I samband med lanseringen av de nya spårarna har företaget också förbättrat möjligheterna att hitta borttappade ägodelar när man befinner sig utanför hemmet. Denna tjänst kallas för Tile Lost and Found och innebär att det numera finns en QR-kod på baksidan av Tile Pro, Mate och Slim som kan skannas om den hittas. Koden kan tillhandahålla kontaktinformation (valfritt) och möjliggöra att de borttappade ägodelarna snabbare återförenas med ägaren. Detta innebär att alla med en mobiltelefon kan hjälpa till om något hittas.

Scan and Secure

Precis som hos många andra företag är säkerhet och integritet viktigt, så även hos Tile. Därför har en ny säkerhetsfunktion utvecklats som syftar till att det är föremål som ska spåras och inte människor. Lösningen ska hjälpa offer för övergrepp, särskilt i nära relationer, genom att se till att felaktig användning inte fungerar. Funktionen kallas Scan and Secure och har tagits fram tillsammans med en organisation som är experter inom området. Det hela fungerar som så att de med eller utan ett aktivt Tile-konto kan söka efter och upptäcka Tile-enheter i närheten samt informera om det finns en okänd enhet i närheten. Funktionen blir tillgänglig för Android och iOS-användare i slutet av året.

Point and Locate

Tile Ultra

Tile Ultra är en ny enhet i Tile-familjen som använder både Bluetooth och UWB (Ultra Wideband) för att lokalisera borttappade enheter. Just kombinationen mellan Bluetooth och UWB ökar precisionen påtagligt och Tile kallar funktioner för Point and Locate och denna använder AR (Augmented Reality) för att hitta dina enheter. Ultra ger en mycket exakt visuell sökning vilket ökar möjligheterna att snabbare hitta förlorade enheter, t ex om de ligger i en väska eller på en bullrig restaurang.

Tile arbetar tillsammans med Google för att säkerställa att detta fungerar optimalt med Anroid 12 och smartphones som använder UWB-teknologi. Tile Ultra ska finnas tillgänglig från början av 2022 och vara den första spårare med UWB-teknik som är kompatibel med både Android och iOS-enheter.

De nya produkterna från Tile finns till försäljning idag på tile.com samt hos större återförsäljare. Rekommenderade priser är:

  • Tile Pro, svart eller vitt, från 359 kr
  • Tile Mate, svart eller vitt, från 259 kr
  • Tile Slim, svart, från 359 kr
  • Tile Sticker, svart, från 309 kr

Teknikveckan testar just nu de nya produkterna och återkommer inom kort med en recension av dessa.

Källa: Pressrelease