Tile säkrar 40 miljoner dollar för produktutveckling

Från sajten:
image

Med ett stort kapitaltillskott om 40 miljoner dollar ska Tile stå rustade inför framtiden. Konkurrensen från AirTag ska mötas med nya produkter.

Tile, som utvecklar och säljer produkter som hjälper dig att hitta borttappade eller förlagda prylar, tar in 40 miljoner USD i kapital från Capital IP. Detta kapital ska hjälpa företaget att utveckla och marknadsföra nya produkter och för att stärka sin position på marknaden. Apple lanserade som bekant sin AirTag för ett tag sedan vilket är en direkt konkurrerande produkt till Tiles.

Häromdagen släpptes nyheten om kapitaltillskottet som ska användas till den teknik och produkter som företaget utvecklar. Marknaden har hårdnat sedan Apple lanserade sina AirTags och nya produkter ska nå marknaden. För dig som inte har full koll på vad Tile säljer så handlar det om små blåtandskommunicerande produkter som du fäster på dina tillhörigheter så att dessa inte försvinner, eller rättare sagt enklare kan hittas. Det handlar om produkter som fästs i nyckelknippor, på väskor, läggs i plånböcker eller fästs på fjärrkontrollen där hemma som ofta får ben. Du kan sedan hålla koll på dina prylar via den tillhörande appen för iOS, Android eller Windows.

Tile Pro Nycklar

Utöver detta samarbetar Tile även med tredjepartstillverkare som t ex Bose, Sennheiser, HP, Dell, Fitbit, Intel och som bygger in deras teknik i sina egna produkter.

Tile har även riktat en del kritik mot Apple där de anser att de inte får samma möjligheter eller tillgång till tekniken som används i smartphones. Ett exempel här är tekniken med UWB (Ultra Wide Band) som ger mer precis information om var produkten befinner sig. Apple öppnade sedermera upp för tredjepartstillverkare så det är högst troligt att vi får se mer produkter som använde UWB inom kort.

Använder du Tile och är du nöjd med deras produkter? Vad är det mest udda du vill hålla koll på med din Tile?

Källa: TechCrunch

Borde inte de bara ge upp och hänga på Apples Find My-nätverket?

4 gillningar

De är som Nokia när de inte hoppade på Android.

2 gillningar