Tile och Lenovo samarbetar i nya ThinkPad X1-serien

Från sajten:
image

Spårningstjänsten Tile och datortillverkaren Lenovo inleder ett samarbete. De nya datorerna i ThinkPad X1-serien ska kunna spåras via Tile.

Nu ska det bli enklare att hålla koll på din laptop, åtminstone om det är en i ThinkPad X1-serien från Lenovo. Tile som är mest kända för sina spårningsprodukter som hjälper dig att hålla koll på nycklar och annat inleder ett samarbete med Lenovo. Deras modeller X1 Carbon 10th Gen, X1 Yoga 7th Gen och X1 Nano 2nd Gen har teknologin från Tile inbyggd vilket innebär att du kan hålla koll på din dator via Tile-appen. Sedan tidigare har Tile ett samarbete med HP kring liknande funktionalitet och nu utökar man med Lenovo.

För att aktivera sin nya ThinkPad X1-laptop ska användaren bara ladda ner Tile Windows-appen från Microsoft Store och sedan aktivera sin ThinkPad som en Tile, helt utan kostnad. Därefter fungerar spårningstjänsten på både Android- och iOS-mobiler även om enheten är i ett offline-läge, detta i upp till 14 dagar. Räckvidden är upp till 75 meter och det är Bluetooth som används för att finna enheterna genom att pinga enheten. Är man utanför Bluetooth-räckvidden visas senast kända placering av laptopen.

De nya Tile-aktiverade ThinkPad X1 laptopparna finns till försäljning från och med mars månad 2022.

Källa: Pressmeddelande