Tiktok slopar lösenord

Från sajten:
image

Tiktok inför stöd för Apples Passkey – det betyder att om vi använder iPhone och andra iOS-enheter behöver vi inte längre tänka på att komma ihåg lösenordet.

Passkey är Apples namn på en gemensam autentiseringsstandard från Fido alliance. Förhoppningen är att alla tjänster på alla enheter skall gå att logga in på via bioemetisk loggin så som ansiktsigenkänning eller fingeravtryck i stället för lösenord.

Tiktok passkeys

Tiktok passkeys

I dagsläget är Apples ekosystem det bästa och mest synkroniserade så länge du använder Safari på Macen.

En genomgång av Passkeys hittar du i Bli Säker-podden avsnitt 173. Vill du prova på Passkeys kan du göra exempelvis aktivera det i vårt forum under inställningar för din profil – dock fungerar det endast som tvåstegsverifieringsmetod där.

Dessvärre dröjer det ett tag till innan Passkeyes för TikTok kommer till oss i Europa – först ut är Afrika, Asien, Australien och Sydamerikan.

Läs mer hur du aktiverar passkeys på Tiktok.

Inför de bara stöd för Apples Passkey? :thinking: Trodde detta var en standard. Måste de införa sådant i omgångar så framöver kommer det stöd för Googles passkeys, senare Microsoft och så vidaste?

Fido kallar det för övrigt också för passkeys:

I detta fallet så är det endast stöd för iOS. Men den dagen de inför det på webben eller i Android-appen så är det "samma" passkeys.

Ja, men i iOS kan man ställa in vilken app som ska hantera passkeys:

Fast 1password har väl inte stöd för passkey ännu?

Jo, man kan lägga till dem om man kör betaversionen av webbläsartillägget.

Även på iOS?

Nej, möjligtvis beta. De använder sig av några nya API:er i iOS 17.

Då är jag trygg i rapporteringen :slight_smile: