Tier har kommit till Lund

Från sajten:
Tier har kommit till Lund | Teknikveckan
Vi har tidigare skrivit om det Berlin-baserade företaget Tier som har satt ut elskotrar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Nu verkar det som om företaget håller på att etablera sig i flera städer runt om i Sverige.

Idag har det synts till elskotrar från Tier och fotografer som tagit produktbilder för det tyska företaget i Lund. Hur lång tid det tar innan de börjar etablera sig fler städer eller hur obehagligt det faktiskt är för modellerna på bilderna att köra med Tiers elskotrar på kullersten vet vi inte än.

Tier vill gärna framställa sig som annorlunda mot sina konkurrenter och säger att det som främst skiljer dem åt från sina konkurrenter är att de har ett nära samarbete med kommuner och strävar efter att skapa en hållbar upplevelse som gynnar både sina kunder och miljön. Hur detta ska komma att se ut i realiteten är ännu oklart då Tiers elskotrar synts stående på trottoarer runt om i Malmö precis som sina konkurrenter.

Philipp Haas, ansvarig för etableringen säger:

”Det känns fantastiskt att lansera i tre svenska städer samtidigt. Sverige är ett progressivt land med ett starkt innovationstänk inom mobilitetssektorn – en perfekt match för vår vision att förbättra mobilitet för alla. I och med vår svenska investerare Northzone känns en Sverigelansering lite som att “komma hem” och vi ser fram emot att nu kunna erbjuda vår elscooter-tjänst till användare i Stockholm, Malmö och Göteborg.”

Att hyra en elsparkcykel av TIER kommer att kosta 10 kronor i startavgift, sedan 1,50 per minut, vilket är precis samma kostnad som VOI tar. Lime däremot tar 9,50 i startavgift och kostar sedan 3 kronor per minut.

I skrivande stund syns det bara till två elskotrar från Tier i Lund.