"The Wale" med Brendan Fraser har fått sig en första teaser

Från sajten:


Brendan Fraser är äntligen tillbaka i rampljuset med “The Wale” där han spelar en 300 kilo tung man som har tappat sin kontakt med sin dotter – fram tills nu.

Brendan Fraser var extremt populär på slutet av 90-talet och var bland annat med i Mumien-filmerna som idag har kultstatus. Tyvärr så försvann Brendan från rampljuset och det hela började med filmen “Djungel George”. I filmen var han vältränad från topp till tå och fick utföra sina stunts själv och drog på sig en hel del skador. Hans karriär som actionhjälte fortsatte i Mumien-filmerna men kroppen sa till slut stopp och han fick operera både rygg och ben flertalet gånger. Dödsstöten för karriären var när han 2003 var på en lunch som HFPA (Hollywood Foreign Press Association) höll där han blev utsatt av sexuella övergrepp av Philip Berk som då var vd för HFPA.

Brendan gick ut offentligt med det som skedde och Hollywood frös ut honom totalt och alla trodde att hans karriär var över för gott. Sedan dess har Brendan blivit hyllad och vi är många som vill att denna genomsnälla människa ska tillbaka in i rampljuset och nu har det skett med filmen “The Wale”. Filmen som är regisserad av Darren Aronofsky är en höstens snackisar och Brendan spelar en extremt överviktig engelsklärare som helt har isolerat sig från omvärlden. I filmen får vi följa hans resa där han försöker återfå kontakten med sin tonårsdotter som han inte har träffat på väldigt länge.

När filmen visades upp på Venice Film Festival så fick Brendan Fraser stående ovationer som pågick i hela sex minuter och han kunde inte hålla tårarna tillbaka. Filmen har premiär i USA den 9 december

“The Whale” har premiär i Sverige den 10 mars nästa år och vi hoppas att detta är startskottet för Brendan och att han åter får göra det han har längtat efter så länge – vara en skådespelare igen.