The Verge spanar in PlayStation VR 2

Från sajten:


The Verge har fått sig en titt på PlayStations kommande VR-headset och har fått testa fyra av de kommande spelen. PlayStation VR 2 kommer släppas exklusivt till PlayStation 5.

Vi är många som har väntat tålmodigt sedan PlayStation 5 lanserades och i början av nästa år är uppföljaren till deras VR-headset äntligen här. The Verge blev inbjudna av Sony att få testa det nya headsetet och ett gäng nya spel och i videon ovan kan ni höra deras första intryck och om det sitter så fint på huvudet som vi hoppas på.

1 gillning

Ett sådant måste jag ha!

Varför?

Skapa reels såklart när grabben och farmor och alla i familjen flyger rakt in i tv'n såklart!

Såg du inte videon?! Hon spjutade zombies!

1miljon tittningar direkt

Från sajten:
image

Kompatibiliteten mellan Sonys två generationer av VR-headset ser ut att utebli.

Det är uppgifter från Hideaki Nishino, Playstationchefen, som gjort klart att Sonys kommande VR-headset Playstation VR 2 inte kommer vara kompatibelt med spelen från Playstation VR. Det var i podcasten Official Playstation Podcast som uttalandet kom. Enligt information från Nishino ska Playstation VR 2 ha så pass mer avancerade funktioner att utvecklarna måste arbeta på ett helt annat sätt när de utvecklar för det nya VR-headsetet. På grund av det här kommer de gamla spelen inte fungera.

Playstation VR 2 sägs släppas i början av 2023. Andra ämnen som behandlades i podcasten Official Playstation Podcast var:

  • PlayStation VR2
  • Horizon Call of the Mountain
  • Star Wars Tales From the Galaxy’s Edge – Enhanced Edition
  • The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution
  • God of War Ragnarök
  • State of Play reveals

PlayStation · Official PlayStation Podcast Episode 439: Virtual Impressions

Official Playstation Podcast

Från sajten:


Om inte hypen var tillräcklig så har Sony släppt en trailer för sitt nya VR-headset PlayStation VR2 och suget blev knappast mindre men tråkigt nog får vi inget datum för när det släpps.

PlayStation 5 börjar ju nästan bli gammal nu och vi är många som går och väntar på att få lägga vantarna på deras VR-headset VR2 så vi kan lämna denna tråkiga värld och kasta oss in i den digitala världen och få en paus från allt elände. I trailern ovan får vi se lite klipp från olika spel men tråkigt nog så får vi ingen information om när de faktiskt planerar att släppa VR2.

Gissningsvis kommer det inte dröja allt för länge innan de släpper VR2 då vissa amerikanska, större sidor har fått testa VR2 och även skrivit lite om det så det börjar nog närma sig. Sony har sedan tidigare sagt att det kommer lanseras i början av 2023 och vi hoppas att det blir lite tidigare så undertecknad kan önska sig detta i julklapp.

Från sajten:
image

Masstillverkningen av Sonys kommande VR-headset Playstation VR2 har nu börjat.

Enligt källor till Blomberg planerar Sony att tillverka hela två miljoner av VR-headset fram till mars 2023. Skulle detta stämma betyder det att Sony tror sig ha bättre framgång med VR2 än föregångaren. Sonys första VR-headset tog hela åtta månader på sig att nå upp till 1 miljon sålda enheter. Enligt uppgifter började Sony massproducera headsetet i september och ännu inte fått några bekymmer i produktionsleden.

Lanseringen av Sonys VR-Headset är planerad till kvartal 1 under 2023. Sony har långsamt släppt information om det kommande headsetet. Bland annat att headsetet kommer ha ett see through-läge, en sändningsfunktion för att filma sig själv när man spelar och ett speciellt bioläge som fungerar bättre för film än spel.

Via: Bloomberg