Teslabilar kan nu skanna för hål i vägen

Från sajten:


I Teslas senaste uppdatering av mjukvaran hittar vi en funktion som skyddar bilen.

Enligt informationen i uppdateringen ska uppdatering (2022.20) tillåta teslabilarna att skanna av vägen framför dem. Skanningen ska registrera hål i vägen och justera fjädringen för hjulen.

Teslaägare kan aktivera den nya funktionen i inställningar genom att välja ”Comfort” under Adaptive Suspension Dampning.

The Verge skriver att mjukvaruuppdateringen inte är tillämplig på autopilot eller helt självkörande läge vilket innebär att fordonet inte kommer att försöka styra runt eller undvika vägskador. Elon Musk har sagt att Tesla arbetar på ett system som använder 3D-mappning för att skapa väghålskartor – men tydligen är den funktionen fortfarande under utveckling. En sådan karta skulle kunna förhindra en hel del fordonsskador som annars skulle kunna vara oundvikliga för förare.

Ok. Overall air suspension height & damping algorithm is getting a lot of attention. Will be linked to FSD, so acts automatically.

— Elon Musk (@elonmusk) November 26, 2020

I Sverige har vi inte problem med väghål på samma utsträckning som USA verkar ha, men visst finns det vägar då vi önskar oss lite bättre fjädring. De första bilarna som får funktionen är Model X och Model S.

Via: The Verge, Not a Tesla App

Läste ”hål i väggen” och undrade vad det skulle vara bra för :joy:

Läste samma och tänkte att bilen skulle hitta prisvärda restauranger. :slightly_smiling_face:

Klockren att kunna kombinera med lite självkörande hem från hålet i väggen. Vila upp sig i baksätet

1 gillning