Tesla öppnar Sveriges största laddningsstation

Från sajten:
image

Tesla fortsätter att expandera sitt nätverk av Supercharger-stationer och har nu 71 stationer med totalt 946 laddare i Sverige.

Tesla öppnar Sveriges största Supercharger-station längs med E4:an i Mantorp Park. Den har 40 Superchargers med V3-teknologi och snabbladdning i upp till 250 kW. Det är den tredje största laddningsstationen i Europa och den största i Sverige hittills. Mantorp Supercharger-stationen är öppen för alla elbilar och är en del av Teslas pilotprojekt i att välkomna alla elbilar. Stationen är placerad vid handelsområdet Depot Mantorp.

Tesla satsar också på att bygga nya, större Tesla Centers i Sverige. En av dessa kommer att öppnas i Örebro under sommaren 2023 med ytterligare en under uppbyggnad i Jönköping. Dessa Tesla Center kommer att innehålla showroom, serviceanläggning och leveranscenter under samma tak. Detta gör det möjligt för Tesla att serva kunderna mer effektivt och möta den växande efterfrågan på Tesla-bilar i Sverige. Under årets första kvartal blev Model Y den mest levererade bilmodellen i Sverige enligt registreringsstatistiken för nya personbilar från Mobility Sweden.

2 gillningar