Tesla lanserar trådlös laddare som fungerar som AirPower skulle gjort

Från sajten:
image

Tesla har lanserat en Qi-laddare som på många sätt fungerar så som AirPower skulle ha gjort – ni vet den där laddaren som Apple lade ned.

Laddaren har tagits fram i samarbete med företaget Freepower och dess kantiga form är tagen från deras kommande Cybertruck. Laddaren kan antingen ligga platt på skrivbordet eller så går det att fästa en magnetisk hållare så man till exempel kan läsa notiserna på sin telefon medans den laddas. Total effekt är 15 watt per enhet och totalt går tre enheter att ladda samtidigt vart som helst på plattan.

Laddaren kostar hela 300 dollar och kommer släppas i februari nästa år men går redan idag att köpa på Teslas hemsida om du skulle bli sugen.

Källa: Tesla

1 gillning

Cool ändå! :sunglasses:

Om man ser på manualen så verkar mobilerna vara placerade i varsin ända för optimal laddning. Men att de släpper en sån här pryl kanske betyder att det kommer en Tesla mobil senare?

1 gillning

Vad var det som gjorde att apple inte kunde fullfölja AirPower?

Jag tror att det blev för komplicerat. Magnetslingorna påverkade varandra och laddningen strulade. Vilket var anledningen till MagSafe lösningen istället.

Ja, men jag var en aning otydlig. Vad är det som gör att Tesla klarar det när Apple inte kunde lösa problemen?

Jag tror det är så enkelt att Teslas variant inte är på samma sätt som Apples.

Den kan nog vara annorlunda konstruerad. Eller att Apple hade så höga krav som inte gick att uppnå. Trådlöst kan generera värme som förkortar livslängden på batteriet, särskilt om mobilen inte är exakt placerad.
Lär komma recensioner på Tesla laddaren senare. Då lär ev, nackdelar upptäckas.

1 gillning

Det spelar givetvis INTE så stor roll. Jag är bara nyfiken som alltid :slight_smile:

Edit: Ett bortglömt inte spelar däremot en stor roll…

Zens har en liknande AirPower laddare typ Teslas. Dock lika dyr också.