"Tell me when" från Alexa blir smartare

Från sajten:
image

Amazon Alexa som med sina Echo-högtalare är något av föregångare inom smarta röstassistenter ligger inte på latsidan.

Trots att Alexa inte officiellt lanserats i Sverige så finns det ändå en trogen skara användare av deras röstassistenter här. Mest troligt är detta användare som hoppade på tåget med röstassistenter tidigt och då pratar vi innan Google Home nådde marknaden. Varje år släpper Amazon nya funktioner såväl som hårdvara till sitt sortiment av produkter som använder Alexa.

En ny funktion som dykt upp nu rör sig om svar på frågor du ställer varpå röstassistenten ställer en påminnelse åt dig automatiskt. Det är kommandot “tell me when” som inte bara svarar dig på din fråga utan också då fixar till en påminnelse åt dig så att du inte glömmer bort aktiviteten. Ett exempel på detta kan vara att du frågar “tell me when the Super Bowl is” varpå du får svaret “February 7th 2021” och en påminnelse för evenemanget ställs in automatiskt. Perfekt för den glömske eller när du har händerna och huvudet fulla av annat.

Samma frågeställningar och påminnelser kan användas för tv-program, födelsedagar och annat vettigt där du behöver bli påmind. Funktionen rullas ut på den amerikanska marknaden och om eller när den dyker upp här återstår att se men vi hoppas på detta!

Källa: The Verge