Telia mobilförsäkring

När jag köpte min iPhone 12 Pro Max förra året så fick man Telias mobilförsäkring på köpet och gratis i två månader, efter vilka den sedan löpte vidare till fullpris.

Nu har jag lyckats tappa telefonen och fullständigt kvaddat baksidan och kommer då att få nyttja denna försäkringen.

Enligt Telias hemsida så kan man läsa följande :

Försäkringen administreras av försäkringsmäklaren Willis Towers Watson Sweden AB, som också administrerar skadeanmälningar på uppdrag av försäkringsgivaren.

Någon här som har erfarenheter av att nyttja denna försäkringen, som känner till försäkringsmäklaren?

Råkar tappa telefonen efter Apple event? :joy:

Min ryggsäck från arbetsgivaren, jag tror jag har lite koll på bolaget i fråga :upside_down_face:

3 gillningar

Nej, före.

Så, vad har du för insights att ge mig då? :slight_smile:

Inga alls egentligen haha. Vi har egentligen inget med dem att göra då de har en egen IT avdelning och eget kontor i samma byggnad. Men jag kan ju iaf säga att de är ett seriöst bolag =)

Läget känns lite så här :

  • Keynote igår. Höga förhoppningar på AW S7 men de infriades inte. Stannar troligtvis med min S4 så där undviker jag en utgift på cirkus ~8000 kr.

  • Inga tidigare planer alls på ny iPhone utan stanna kvar med min iPhone 12 Pro Max.

  • Hantera denna nu kvaddade telefon. Har två val:

  1. Gå via Telias försäkring och betala 750 kr i självrisk och inte ha någon värdeminskning för att därefter få tillbaka samma enhet lagad (tvivlar dock på att detta lagas) eller en utbytesenhet.
  2. Gå via hemförsäkringen, få betala 1500 kr i självrisk och en värdeminskning på 25% då telefonen är mellan 6 mån och 1 år gammal. Dock får jag då pengar i handen och kan göra vad jag vill med, t ex köpa en ny iPhone 13 Pro Max istället.

Alternativ 1 verkar då landa på 750 i kostnad men få tillbaka en utbytesenhet av samma ett år gamla modell eller ännu värre, få min nuvarande lagad.

Alternativ 2 bör landa på cirkus ~5200 kr men då få iPhone 13 Pro Max med allt vad det innebär.

Hur hade ni andra här resonerat?

1 gillning

Jag hade löst in den och tagit pengarna för en ny telefon.

  1. Kan ju inte springa runt med gammal telefon. :slight_smile:

Det beror nog på hur smidigt du vill göra, alternativ ett är nog mest ekonomiskt om du sen pallar att sälja telefonen när den är lagad. Men personligen hatar jag att sälja saker så jag hade kört på alternativ 2.

Ja…det beror ju också på hur mycket man kan tänkas sig få för en begagnad iPhone 12 Pro Max 256 GB, lagad eller refurb. Får man inte över 10k så är det ju inte ens bäst ur ett ekonomiskt perspektiv att gå den vägen.