Telia har plockat ner 1,3 miljoner telefonstolpar

Från sajten:
image

Ingen har undgått att den hederliga telefonen sakta men säkert försvinner. Mobiltelefonen tar allt mer plats i vårt dagliga liv och då försvinner annat.

Telia meddelar att i takt med att kunderna byter upp sig till nyare och modernare uppkopplingar så försvinner också de gamla telefonstolparna och dess ledningar. Sedan 2014 har företaget tagit ner hälften av alla stolpar, totalt 1,3 miljoner faktiskt som gått till någon form av återbruk, återvinning eller destruktion. Totalt har över 160 tusen kilometer ledningar plockats ner och detta motsvarar 4 varv runt jordklotet.

Nackdelen blir att det finns färre ledningar för småfåglar att sitta på men å andra sidan får vi en mer uppkopplad vardag med nya master.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning

De plockade nyligen ner stolparna vid oss, riktigt trevligt att slippa se dem! :slight_smile:

Jag är inte direkt entusiastisk. Vi har fortfarande en fast telefon. En riktigt klassiker med en rund skiva som man snurrar runt med för att slå nummer. Vi använder den i princip aldrig, men eftersom vi har barn med extrema allergier har det varit en trygghet att kunna använda den vid strömavbrott om våra mobiler är urladdade.

borde ni inte ha något trygghets larm då?

De direktiv vi har är medicinering efter behov och sedan 112.

Vi bor 700 meter från ett större sjukhus. Det är en stor trygghetsfaktor.

1 gillning

Där jag har stället i Jämtland så plockade den ner stolparna för kabeln till husen men ledningen längs är kvar för att leverera fiber till en mobilstation som Telia har några hundra meter längre bort.