Teknikveckan tipsar - så startar du om din Apple TV-fjärr

Från sajten:
image

Teknik ska bara fungera och när det väl börjar strula så kan man försöka sig på de mest avancerade sakerna för att få det att fungera men ibland är allt som krävs en simpel omstart.

Något som många inte vet är att Siri Remote till Apple TV faktiskt går att starta om ifall den bråkar med dig. En av de klassiska problemen som många får är att volymknapparna slutar fungera och att det inte går att höja eller sänka volymen och en omstart av fjärrkontrollen löser problemet för de flesta. För att starta om din Siri Remote gör du följande:

  1. Tryck och håll in TV/Kontrollcenter-knappen (den som ser ut som en TV-skärm) samt volymsänkningsknappen i cirka fem sekunder. Statuslampan på din Apple TV kommer släckas och tändas.
  2. När statuslampan har släcks och sedan tänds så kan du släppa knapparna och efter ungefär 5-10 sekunder så kommer det dyka upp ett meddelande på din Apple TV där det står att “Kopplingen förlorad”.
  3. Fjärrkontrollen startas nu om och när meddelandet “Ansluten” dyker upp på skärmen så kan du använda din Siri Remote igen och problem är förhoppningsvis borta.

Ovan fungerar på gamla Apple TV Remote och nya Siri Remote och kan vara bra att göra om touchen inte fungerar som den ska eller om du inte kan justera volymen på din tv.

Bild: Apple

1 gillning

Brukar försvara Apple men när man behöver starta om en fjärrkontroll har någon gjort fel. Gör om, gör rätt!

1 gillning

Bra tips! :pray:t3:

1 gillning

Tack för tipset. Nu fungerar touchen på min Apple TV 4 igen.

1 gillning