Teaser släppt för serien ”Twisted Metal”

Från sajten:


Det galna bilspelet ”Twisted Metal” kommer som serie i sommar.

PlayStation Productions ligger bakom serien och den är skriven av Michael Jonathan Smith som tidigare skrivit ”Cobra Kai”. I serien får vi följa John Doe (Anthony Mackie) som lider av minnesförlust i en postapokalyptisk värld och ska leverera förnödenheter till en utpost.

”Twisted Metal”-serien är den andra serien från PlayStation Productions efter hyllade ”Last of Us”. Den kommer att släppas på amerikanska streamingtjänsten Peacock den 27 juli. Förhoppningsvis letar den in på svensk marknad genom Disney+ kort därefter. Även ett ”Twisted Metal”-spel ska vara under utveckling i en av Sonys egna studios.

Via: Videogames Chronicles

Från sajten:


Twisted Metal är en av två spel som adapteras till serier på Amazon Prime det här året.

I huvudrollen ser vi Anthony Mackie (Avengers: Endgame) som ska leverera ett hemligt paket i en postapokalyptisk ödemark som serien utspelas i. Vi kan räkna med actionfyllda biljakter blandat med skruvad humor – precis som i spelen. Första Twisted Metal-spelet släpptes 1995 till PlayStation. Sedan dess har ett tiotal spel släppts till olika Playstation-konsoler och Windows.

Serien blir startskottet för Amazon Primes underhållning i år och vi har även Fallout att se fram emot som kommer senare till streamingtjänsten.

Twisted metal vs the last of us är som att jämföra Åsa-Nisse med Sagan om ringen, storymässigt :nerd_face:

Från sajten:
image

Twisted Metal är den senaste serien till Amazon Prime så se till att spänna på dig bilbältet och förbered dig på en sinnessjuk resa.

Min erfarenhet av spelen är väldigt sparsmakad och det är endast det allra första spelet till Playstation som jag lyckats lägga händerna på. Det har dessutom inte släppts något nytt spel i serien sedan 2012 så möjligheterna har blivit ganska få på senare tid. Men även om det finns mycket att hämta från spelen i serien så behöver du inte ha spelat en sekund för att kunna följa den här berättelsen. Men se till att förbereda dig för att gå in i en historia som är skruvad och fylld med rå action.

I en intervju som handlade om filmen The Room så beskrevs den filmen som om utomjordingar hade tagit en snabb titt på jorden och gjort en film som skulle porträttera människors liv. Jag tycker den beskrivningen passar in ganska bra även på Twisted Metal. För efter en stund så inser vi att det här är karikatyrer av galna människor i en dystopisk framtid. Det dröjer inte längre än 20-30 sekunder mellan varje skämt som varierar lite mellan att vara torra pappa-skämt till att vara något finurligare och råare.

Handlingen

Eftersom spelen till stor del saknar någon djupare berättelse utan mest går ut på att skjuta och köra sönder varandras fordon så har manusförfattarna haft fri lek när de skrev Twisted Metal. Men karaktärer, bilar och miljö håller sig relativt troget till spelen. I serien får vi följa John Doe som spelas av Anthony Mackie som vi på senare tid mest känner igen som Falcon i Marvel-filmerna.

I den här framtiden så har en apokalyps slagit ut fungerande infrastrukturer helt. Kvar finns dystopisk ödemark med skyddade grindsamhällen. Sedan har vi nomader som John Doe som livnär sig på att köra leveranser mellan städer med livet som insats. När han en dag får möjligheten att bli medborgare i New San Fransisco om han ser till att hämta en viktig leverans så ser han sin chans till ett nytt liv. På den här resan kommer John att tvingas ta sig förbi galningar som Sweet Tooth (röst av Will Arnett), Agent Stone (Thomas Haden Church), nekrofiler och mordlystna religiösa. Men han träffar även på Quiet (Stephanie Beatriz) som är ute efter att hämnas sin brors död som motvilligt följer med John.

Recension: Amazon Prime Video Twisted Metal

Fördelar

  • Simpel, dum och rå humor
  • Udda karaktärer
  • Bra skådisar

Nackdelar

  • Serien växer först ett par avsnitt in
  • En del ”one-liners” kunde klippts bort

Detaljer

Originaltitel: Twisted Metal

Premiär: 19 januari (Amazon Prime Video)

Längd: 10 avsnitt (ungefär 300 minuter)

 

 

 

Sammanfattning

Twisted Metal är på många vis en lättsmält serie med en simpel handling där varje avsnitt är omkring 30 minuter långa. Men de korta avsnitten gör även att serien känns en aning stressad då det ständigt måste hända något utan konstpauser. Det dröjer dessutom ett par avsnitt innan serien faktiskt ger oss lite djup och vi kan börja sympatisera för huvudrollerna. Några av de bästa sekvenserna är när vi får se korta bakgrundshistorier på de olika karaktärerna. Men förvänta er inget annat än en galen parodisk berättelse som är löst baserad på spelen. Det innebär så klart att det även kommer bjudas på biljakter, skottlossningar och explosioner. Så stäng av hjärnan och njut av meningslösa mord.

Betyg: 3.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar!
1 gillning