TCL ger sig in i kampen om smarta glasögon

Från sajten:
image

Smarta glasögon och virtuella verkligheter diskuteras allt oftare och nu vill TCL vara med också. Kommer de att utmana Meta och Apple kring dessa?

Virtuell verklighet, augmenterad verklighet och smarta glasögon i kombination med metaverse är begrepp som dyker upp allt oftare. Inte minst sedan Facebook, eller Meta som bolaget heter nu visade upp sin vision kring det hela för någon månad sedan. Att sedan ryktena går om att Apple arbetar på en egen variant här gör att ämnet är stekhett. Nu har kinesiska TCL presenterat sitt bidrag till smarta glasögon vid namn TCL Leiniao AR och de ser ganska okej ut med en slimmad formgivning. Än så länge rör det sig om en prototyp men idag går utveckling av teknik i rasande fart så de kan mycket väl vara nära en verklighet inom kort.

TCL Leiniao AR

De smarta glasögonen från TCL har en binokulär micro-LED färgdisplay som använder optisk vågledar-holografi teknik för att visa upp information och bilder. Tekniken används även av Oppo som nyligen presenterade sina Air Glass. Glasögonen är tänkta att användas för en kombination av augmenterad och virtuell verklighet.

TCL Leiniao AR

I Sverige är TCL mest kända för sina tv-apparater som säljs hos några av kedjorna men nu vill man garanterat bredda sitt sortiment. Vid CES 2022 har det presenterats mobiler, surfplattor och laptops från företaget så här luktar det storsatsning.

Skulle du kunna tänka dig att ha ett par smarta glasögon enligt detta koncept?

Källa: Cnet