Targus ryggsäck är som gjord för teknikskribenten

Från sajten:
image

Targus Cypress EcoSmart är en ryggsäck gjord av 26 återvunnena PET-flaskor och är perfekt för den teknikintresserade.

Bolaget Targus gör tillbehör till datorer – kablar, dockstationer, tangentbord, möss och väskor både för dator och surfplattor. De gör nu sina produkter grönare och använder sig av återvunnen plast i sina väskor och fodral. Detta är en av Targus större ryggsäck för datorer och ändrar vad vi förväntar oss av en väska och vi inser att en väska kan vara mer eller mindre smart och ordet pantad får en helt ny betydelse.

Nu packar vi!

Vi blir överraskade av hur mycket som går ner i denna ryggsäck. Den har en ficka i det stora huvudfacket för laptopp och det är inga problem att få ner en med upp till 16-tums skärm. Fickan för datorn är dessutom genomtänkt och går inte ner till ryggsäckens botten vilket gör att vi inte riskerar att skada vår dator om vi skulle råka sätta ner den hårt. I samma stora fack får vi också ner laddare, kablar, mus och en tjocktröja om vädret skulle börja bråka.

Mot ryggen finns det ett tunnare fack där det ryms surfplatta, böcker eller andra tunna föremål. Ytterligare en dator till och med. Två sidfickor på utsidan där vi kan ha vår dryckesflaska eller andra mindre föremål. Två fack på ryggsäckens framsida i olika storlekar på varandra, där öppningen pekar uppåt på det större och framåt på det mindre. Facken är verkligen genomtänkta och denna väska känns smart för att vara en pantad ryggsäck.

Vi har använt väskan en längre tid både för jobb med teknikprylar samt under resa med packning som badkläder och ombyte – vi får ner allt nödvändigt utan problem.

Material och design

PET-flaskorna i textilen ger en slät och skön yta som är vattenavvisande och påminner lite om materialet i en våtdräkt. Det är dessutom stelt så även om ryggsäcken är tom så håller den formen. Targus lämnar livstids garanti, med vissa begränsningar såklart. Designen är enkel och avskalad, den skulle såklart kunna ha fler detaljer men i sammanhanget så vill vi ändå ha en ganska diskret väska som levererar funktion före form.

Passform

Det vadderade och formade stödet mot ryggen är väldigt bekvämt. Även om vi fyller den till bredden med tung teknik för att jobba ute på fältet med dator, iPad, kamera och alla kablar och donglar som behövs så sitter den bekvämt och känns inte påfrestande att bära med sig. Den håller sig intill kroppen och är stabil så det är inga problem att bära den på cykel eller elsparkcykel.

Summering

Ryggsäcken känns verkligen utformad för oss som jobbar med teknik och behöver ha sin dator tillhands på resan, den är väl genomtänkt med fack och rymmer mycket. Dessutom är den miljövänlig och rätt snygg. Det finns inte mycket negativt att säga om denna väska och vi kan inget annat än att starkt rekommendera den.

Den totala kapaciteten är 20 liter, den väger endast 1,05 kilo och har en prislapp på runt 600 kronor. Mer information hittar ni på Targus produktsida.

BETYG

  • Pro­duk­tk­val­ité: 5/5
  • Funk­tion 5/5
  • Design: 4/5
  • Val­u­ta för pen­gar­na: 5/5
  • TOTALBETYG 5/5

 

Teknikveckan rekommenderar starkt

PLUS

  • Genomtänkta fack anpassade för teknik
  • Bra passform
  • Kvalité och trevligt material
  • Miljövänlig

MINUS

  • Kunde ha någon färgglad detalj, som dragkedjor eller varumärke i annan färg

Recensionsex från Targus.

 

Alltså en limegrön kedja där - passar riktigt bra ihop med den gråa färgen!

Tack för denna :slightly_smiling_face:
Min nästa efter min Samsonite gett upp och jag är lite trött på dem, min tredje

1 gillning