Tapo P110M - när elräkningen Matters

Från sajten:
image

Vi har testat TP-links lilla smartplugg som kan räkna ut månadskostnaden på allt du pluggar in i den.

I grund och botten är Tapo P110M ett smart eluttag som låter dig styra strömmen på distans. Du kopplar det mellan ditt vanliga eluttag och den enhet du vill kontrollera. Sedan ansluter du det till ditt trådlösa nätverk och kan sedan enkelt slå på eller av strömmen med en app i din mobiltelefon. Förutom appstyrning har enheten också en fysisk knapp på sidan som du kan använda för att manuellt slå av eller på strömmen.

Men P110M har fler funktioner och finesser än så. En av de mest användbara funktionerna är schemaläggning. Med den kan du enkelt ställa in exakt vilka dagar och tider strömmen ska slås på eller av. Du kan till och med anpassa schemat till soluppgång och solnedgång. Dessutom finns det en smart funktion kallad “bortaläge” som slumpmässigt aktiverar och inaktiverar enheten mellan två tider för att ge intryck av att någon är hemma. Utöver schemaläggning kan du också använda en timer för att automatiskt sätta på eller stänga av enheten efter en bestämd tid.

Förutom de grundläggande fjärrstyrningsfunktionerna har P110M också en energimätningsfunktion. Den ger detaljerad information om förbrukning i kWh, drifttid och till och med en uppskattning av månadskostnad om du anger ditt elpris. Denna funktion kan vara ovärderlig för produkter med högre energiförbrukning, som till exempel ett element.

Men få saker är perfekta och det gäller även P110M. Jämför vi med liknande produkter på marknaden är P110M ganska dyr. Om du endast är intresserad av fjärrstyrning och schemaläggning, och du inte har behov av att mäta energiförbrukningen, så finns det alternativ till nästan en tredjedel av priset. Har du dock redan andra TP-link produkter i ditt system kan P110M fortfarande vara ett bra alternativ. Den kan enkelt integreras och styras från samma app som dina andra enheter.

Recension: TP-link Tapo P110M

Fördelar

  • Ger dig en bra överblick av förbrukningen
  • Enkel att installera och komma igång med
  • Fysisk knapp för av och på
  • Stöd för Matter

Nackdelar

  • Kanske lite väl högt prissatt

Detaljer

Produkt: Tapo P110M
Tillverkare: TP-link
Anslutningar: Wifi, 2,4 Ghz
Standarder: Matter
Utomhusbruk: Nej
Högsta tillåtna belastning: 3 680 W
Mått: 4,0 x 5,1 x 7,2 centimeter
Övrigt: Stöd för energimätning
Pris: 280 kronor

Sammanfattning

Om du söker en liten smartplugg som är lätt att använda och som även erbjuder extra funktioner som att visa energianvändningen, behöver du inte leta längre. Undertecknad har testat smartpluggar från diverse tillverkare och endast Philips Hue har erbjudit en lika smidig användarupplevelse. Faktumet att Tapo P110M stöder Matter gör valet ännu enklare.

Betyg: 3.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar!