Tapo från TP-Link presenterade nyheter på CES 2022

Från sajten:
image

Elektronikmässan CES 2022 avslutades för en vecka sedan och många nyheter visades upp. Även Tapo, från TP-Link hann med att visa upp sina nya produkter.

Tapo, ett varumärke från välkända TP-Link, har ett sortiment för det smarta hemmet. Inte så välkända här i Sverige även om ett mindre utbud av kameror finns att köpa hos en del återförsäljare. De passade i vilket fall som helst på att visa upp en del nyheter på elektronikmässan CES 2022 som gick av stapeln härförleden.

Tapo E200 Smart Thermostat

En termostat med en stor och tydlig display som inte skäms för sig. Justera temperaturen genom att dra med fingret i området till höger om displayen. Som med alla andra termostater utlovas energibesparingar och ett komfortablare inomhusklimat. Sägs kunna hantera temperaturen beroende på var människorna befinner sig, detta med inbyggda sensorer (Follow-me Mod) och reagerar omgående på närvaro (Hello Mode).

Kompatibel med Apple HomeKit, Google Home och Amazon Alexa. Ingen hubb behövs. Läs mer på deras hemsida om produkten.

Tapo E200 Smart Thermostat

Tapo Smart Thermostatic Radiator Valve E100

En snyggt designad radiatortermostat som dessvärre inte lirar med HomeKit, däremot med Google Home och Amazon Alexa. Fungerar dock via Siri Shortcuts om man har Tapo-appen. Kräver hubb och gör vad de flesta andra smarta radiatortermostater på marknaden gör. Detekterar öppna fönster och har frostskydd samt en batteritid på upp till 1 år.

Tapo E100 Smart Radiator Valve

Tapo Tapo L535E Colour Bulb

Smart ljuskälla som fixar upp till 16 miljoner färger. Ansluts via Wi-Fi och har en hög CRi på 90 (CRi = Color Rendering index, färgåtergivning).

Tapo L535E Colour Bulb

De presenterade också Tapo P360 som är en Smart Wi-Fi Power Strip med hela 6 uttag samt 3 USB-uttag. Denna är kompatibel med HomeKit men verkar bara vara för den amerikanska marknaden. Det är inte klargjort om dessa produkter dyker upp i Europa, fokus verkar ligga på att ta sig in på den stora amerikanska marknaden.

Nya säkerhetskameror

Tapo C220 Pan and Tilt Camera

Tapo C220 Pan and Tilt Camera är en av de nya säkerhetskamerorna som presenterades. En säkerhetskamera med panorerings- och tiltfunktion samt ett inbyggt integritetsskydd där kameralinsen kan gömmas. Upplösning på 2K och det hela kryddas med lite AI-funktioner som detektering av personer, fordon och husdjur.

Tapo C720

Tapo C720 Floodlight Camera har inbyggd strålkastare med 2500 lumen, 2K-upplösning, 140° synfält och en rörelsesensor som täcker upp 270°. Kapslingsklass är IP65 så den fixar vårt karga klimat. Visar även färger vid filmning mitt i natten.

Tapo C320WS

Tapo C320WS är en säkerhetskamera för utomhusbruk med 2K-upplösning och kristallklar bild. Sensorn i kameran plockar även upp färger mitt i natten vilket är trevligt. Har en kapslingsklass på IP66.

Förstår dock inte riktigt företag som släpper visst stöd för HomeKit – vill de ha större bitar av kakan kanske de ska erbjuda ett sortiment som stöder det mesta rakt av. Att släppa x antal produkter där bara x antal har stöd för en plattform känns inte helt genomtänkt men vad vet jag?

Källa: TP-Link