tado° presenterar nyheter för det smarta hemmet

Från sajten:
image

Tyska företaget tado° har visat upp lite nyheter som kan göra ditt hem smartare. Att du dessutom får ett behagligare inomhusklimat på köpet är inte fel det heller.

tado° Wireless Smart Thermostat

Produkterna som tado° presenterade under ett nytt event är ett nytt startpaket av den smarta och lättinstallerade klimatassistenten Smart Thermostat som sköter alla dina värmeinställningar. Nu finns det också en trådlös kontrollenhet som du kan placera ut i hemmet och på så vis sköta värmen lite bekvämare.

tado° Smart Thermostat Starter Kit V3+ wireless

Det nya och uppdaterade startpaketet Smart Thermostat Starter Kit V3+ sägs vara kompatibelt med 95 procent av alla värmesystem på marknaden vilket ju en stor fördel när man vill smarta upp värmen i hemmet.

tado° Wireless Temperature Sensor

Dessutom passade man på att visa upp en ny, trådlös temperatursensor som enkelt placeras ut där du vill veta temperaturen. Denna är utrustad med temperatur- och luftfuktighetsdetektorer och stöder kontrollen av flera Smart Radiator Thermostats i ett eller flera rum.

tado° Wireless Temperature Sensor

För dig som konsument innebär detta att du får en bättre överblick av hur klimatet ser ut i varje rum i hemmet där termostaten är installerad. Kopplas temperaturmätningen bort från värmekällan fås en mer exakt och bekväm anpassning för ett bra rumsklimat.

Temperatursensorn har ett inbyggt användargränssnitt som ger möjlighet att manuellt justera inställningarna på enheten. Mer individuellt anpassat inomhusklimat är viktigare idag då många också tillbringar mer och mer tid i hemmet.

En annan bonusfunktion med de trådlösa temperatursensorerna är att de kompletterar tado° Air Comfort Skill som gör det möjligt att övervaka rumsklimatet och samtidigt ger detaljerade insikter och råd för en mer hälsosam hemmiljö, allt samlat i deras app.

Rekommenderade priser:

  • Starter Kit – Wired Smart Thermostat V3+: 2299 kr
  • Starter Kit – Wireless Smart Thermostat V3+: 2499 kr
  • Wireless Temperature Sensor: 899 kr

tado° Care & Protect

Utöver presentationen av ny hårdvara passade tado° på att tillkännage en ny tjänst som de kallar Care & Protect. Denna nya tjänst ser till att hushållets värmesystem fungerar smidigt och erbjuder konkreta lösningar om eventuella problem uppstår.

tado° Care & Protect

Enligt undersökningar som tado° gjort inträffar i genomsnitt ett fel i ett värmesystem vartannat till vart tredje år. Vad de gjorde var att analysera miljontals avbrott i användarnas värmesystem och såg då att ungefär 60&% av felen borde kunna åtgärdas på egen hand och på samma dag.

Med tjänsten Care & Protect kan användaren nu övervaka sitt värmesystem dygnet runt och där även få information om systemets prestanda och hälsa. Via dataöverföring, intelligenta algoritmer och analyser kan tado° upptäcka och förhindra många av dessa problem innan de uppstår vilket kan minimera kostnader för söndringar pannor och reparationer.

Tjänsten kostar 29,99 kr/månad om du är sugen på att testa.

Källa: tado°

Kan avslöja att Svenska tillverkare står för de där resterande 5%:en…

1 gillning