tado° introducerar smart kontroll av värmepumpar

Från sajten:
image

Tyska företaget tado° lanserar en smart styrning av värmepumpar. Tanken med denna är att hushållen ska kunna minska användningskostnaderna varje år.

Förra veckan presenterade tado° sin styrning för värmepumpar, tado° Heat Pump Connector. Med hjälp av den och appfunktionen tado° Balance Heat Pump (vid rörligt elpris i hemmet) ska hushållen kunna minska kostnaderna för användning av värmepumpen på årsbasis.

Genom att kombinera dynamiska elpriser hoppas företaget kunna hjälpa till med sänkningar upp till 27 procent av kostnaderna för användningen av värmepumpen. Enheten försöker att styra värme samt uppvärmning av vatten mot de billigare tiderna och grönare timmarna under dygnet.

Produkten, tado° Heat Pump Connector ansluts med kabel till värmepumpens uttag för fjärrstyrning och kommunicerar sedan via BUS-protokollet. Heat Pump Connector ansluts i sin tur till tado° Internet Bridge för att kunna användas på distans och via appen. Värt att notera är att det inte finns stöd för HomeKit från Apple.

I dagsläget fungerar den med värmepumpar från Vaillant, Atlantic, Saunier Duval och Fujitsu både för nya samt existerande enheter. Som ett valfritt alternativ går det att ansluta funktionen tado° Balance Heat Pump för 599 kronor/år. Tjänsten är kostnadsfri under första året.

Rekommenderat pris för tado° Heat Pump Connector är 299,99 euro och mer information finns på hemsidan.

Källa: Pressmeddelande