Tado får in finansiering på nästan en halv miljard kronor

Från sajten:
image

tado° har säkrat nästan en halv miljard kronor via en ny finansieringsrunda. Pengarna ska bland annat användas för att nå lönsamhet under 2023.

Tyska företaget tado° som primärt är inriktade på produkter för det smarta hemmet och energistyrning av detta har landat en ny finansieringsrunda. Totalt fick man in nästan en halv miljard kronor (43 miljoner EUR) och dessa ska hjälpa företaget att nå lönsamhet under 2023. Pengarna kommer från Trill Impact Ventures, Bayern Kapital, Kiko Ventures och Swisscanto samt från existerande aktieägare.

Totalt har tado° idag sålt mer än 3 miljoner smarta termostater till våra hem runt om i världen. Företaget har varit igång sedan 2011 och försett marknaden med konsumentvänliga produkter som hjälper till att få kontroll på energianvändningen i hemmen. Nu planerar företaget att utöka sitt sortiment genom att kunna kombinera deras smarta termostater med timbaserade energikostnader vilket ska kunna få hushållen att spara mer pengar och öka sin energieffektivitet. Som ett led i arbetet med att nå ut med sina produkter kommer de också att börja samarbeta med företag som hyr ut lägenheter och hem och en ny produktlinje väntas lanseras under året.

Källa: Pressmeddelande