Syftet med Google Nest Hub - det här använder du den till

Från sajten:
Syftet med Google Nest Hub - det här använder du den till


image

Google Nest Hub, eller Google Home Hub som den hette tidigare släpps idag den 28 maj på Svenska. Produkten är av en sådan natur att många instinktivt tror sig vilja ha en för att i nästa stund fråga sig vad en kan ha den till.

Låt oss härmed sprida ljus över frågan vad man skall ha Google Nest (Home) Hub till. I grunden är det en Google Home-högtalare och fungerar identiskt när det kommer till röstkommandon. Men i och med den inbyggda skärmen presenterar den resultaten både med ljud och bild. Exempelvis visar den (förhoppningsvis) en stor sol och temperaturen när du frågar om vädret. Den visar albumomslag på Spotify och den visar exakt styrka på lamporna om du ber den tända dem. Ber vi den översätta så visar den även meningarna och orden i text utöver att läsa upp dem.

Just att styra lamporna är ett bra exempel där skärmen ger ökade möjligheter. Det är betydligt lättare att ställa in exakt ljusstyrka med hjälp av touchskärmen än via rösten och ännu mer så när det kommer till att få till exakt rätt nyans på färgen för de lampor som stödjer det. Andra fördelar är att den kan visa recept direkt från webbsidor utöver att läsa upp dem.

Slutligen har vi det rent visuella som aldrig kan uppnås med en vanlig Google Home-högtalare. Du kan exempelvis be den visa upp något på YouTube direkt eller från en annan enhet. Du kan även casta från SVT Play och liknande tjänster men av någon anledning hanterar den inte Netflix vare sig direkt eller via casting från mobilen.

Googles röst- & videotjänst DUO kan användas, dock saknar denna version kamera så du kan bara se dem som ringer till dig men de kan inte se dig. Google har lanserat Nest Max som har kamera men den är inte släppt i Sverige. Även från andra tillverkare finns det med Smart hubs med kameror i.

Har du en smart ringklocka som är kompatibel med Google Home visas videon från denna på skärmen så fort någon ringer på. Du kan även få upp dina kompatibla övervakningskameror. Nest Hello är en sådan kamera som fungerar. Se hur det fungerar i videon nedan.

Sammantaget är Google Nest Hub en Google Home-högtalare som du kan i Googles röstbaserade ekosystem mer i detalj. Samtidigt är det ingen surfplatta och du kan aldrig få fram ett virtuellt tangentbord även om det helt klart hade gjort den betydligt mer användbar.

Gillar du Home-högtarna och använder dem dagligen är det starkt påbud att införskaffa denna enhet. Men om du ännu inte sett någon mening med högtarna kommer inte denna skapa något mervärde som får vågen att tippa över. Oavsett kommer Nest Hub fungera som en fin fotoram den absolut mesta tiden av sitt liv.

Här kan du köpa Google Nest Hub

2 gillningar

Kan du berätta något om hur den hanterar recept? Om det inte finns någon app eller integration, kan man då be den googla “Visa recept på pannkakor från Arla” och att dne då visar webbsidan från arla.se? Eller fungerar det inte så?

Älskar för övrigt att du hjälper oss med argument för att sälja in ny teknik till våra respektive :slight_smile:

SÅ här fungerar det!

Ah, trodde jag kollat igenom den redan. Tack!

Gjorde ett gott försök att visa videon hemma, räckte inte tyvärr :disappointed_relieved:

Måste säga att jag gillar Nest Hub mycket mer än de rent röstbaserade Home-prylarna jag testat innan. Maken blev också alldeles till sig och vill helst ha Nest Hub Max nu för han tycker Nest Hub är lite liten! :slight_smile:

Ja Max skall införskaffas asap!

1 gillning

Du har en von Anka-pengabinge nånstans va? Borde flytta ner till Skåne och hänga mer med dig @Esse :wink:

Hemligheten är att det fasiken nästan är gratis att köpa bostad där nere. Helt sanslöst vad man får för pengarna jämfört med här i Stockholm :frowning:

Det är en fråga om prioriteringar!

1 gillning

Och ren luft, vackra rapsfält, inga trafikköer, trevliga människor och pendeltåg som faktiskt erbjuder sittplatser!

Låter som en dröm!

Jo, det är inte särskilt “smart” att bosätta sig här i huvudstaden. Gjorde det själv för ett roligt jobb. Nu har jag inte kvar det längre så får se om jag kanske omplacerar familjen :wink:

Största pluset e väl att de ää långt från Sthlm :joy::man_shrugging:t2:

Du är välkommen, vi får se om du hinner före Marcus!

När kommer du @Idalin??

2 gillningar