SwitchBot tar robotdammsugaren till en ny nivå med S10

Från sajten:
image

Det är den tiden på året som alla prylälskare uppskattar, IFA närmar sig nämligen. Inför den kommande mässan visar SwitchBot upp lite robotdammsugarnyheter.

SwitchBot är företaget som uppvisar en kreativ och innovativ sida just nu. Inför den stundande IFA-mässan i Berlin nästa vecka har de visat upp en robotdammsugare med lite extra funktioner, bland annat en rullmopp. Det som utmärker denna är att själva laddstationen är tudelad, en del är den traditionella vi sett tidigare där dammbehållaren töms när den dockar till denna.

Vad som dock är nytt är att den har en separat dockningsstation för vatten som installeras i antingen kök, badrum eller tvättstuga. Den kan alltså fylla på och tömma vatten själv eftersom dockningsstationen är fast ansluten till vattnet i hemmet. Detta är alltså att ta steget längre från de lite klumpiga dockningsstationerna vi ser idag som måste ha vattenbehållare för såväl rent som smutsigt vatten.

Givetvis så kan moppen torkas automatiskt efter städning vilket sker i den laddningsstation som återvänder till efter dammsugningen. Detta lämnar egentligen bara en sak som måste hanteras manuellt och det är att byta dammsugarpåsen när denna är full vilket bör vara efter ungefär 70 dagar. Med andra ord en ganska komplett robotdammsugare. Förresten så har den en cool funktion till. Den kan fylla på vatten i luftrenaren från SwitchBot också vilket ger en sak mindre att tänka på i hemmet.

Företaget verkar också har planer på att komplettera systemet med en luftavfuktare som ska kunna tömmas av roboten också. Ganska så genomtänkt och innovativt får sägas.

I nuläget finns inget pris än men den väntas lanseras på Kickstarter under oktober månad för amerikanska kunder. Japp, det tråkiga i kråksången är att den ser ut att vara anpassad för den amerikanska marknaden som det ser ut nu.

Vad tror ni om denna idé, med en allt-i-ett-lösning?

Källa: The Verge