SwitchBot Blind Tilt vrider dina persienner åt dig

Från sajten:
image

SwitchBot är företaget som underlättar vardagen med sina smarta prylar. Nu har de tagit sig an dina persienner med nya SwitchBot Blind Tilt.

SwitchBot Blind Tilt är en ny lösning för dina persienner som ser till att du kan vinkla dessa behändigt medan du sitter i soffan. Produkten har lanserats på Kickstarter och förväntas skickas före jul i år och lämpar sig för dumma och icke uppkopplade persienner. Vad SwitchBot Blind Tilt gör är att med en uppkopplad enhet se till att vrida på dina persienner så att ljuset inte strålar in. Inte den snyggaste lösningen kanske men sitter den gömd bakom en gardin så gör det kanske inte så mycket.

SwitchBot Blind Tilt

Med SwitchBot Blind Tilt kan du programmera in så att persiennen vinklas och hindrar solljuset från att tränga in i rummet. Smart på många sätt eftersom det kan skydda möbler mot solblekning men också se till att hemmet är svalare efter arbetsdagens slut, i varje fall på somrarna. En annan fördel med motoriserade solskydd är att de kan ge intrycket av att någon är hemma under dagen i och med att lamellerna ändras i persiennen. Den har en inbyggd ljussensor för automatiskt styrning om ingen är hemma.

SwitchBot Blind Tilt

SwitchBot Blind Tilt har ett inbyggt 2.000 mAh batteri och laddas via en medföljande solpanel. Den kan också laddas med USB C vid behov och kommunicerar via Bluetooth LE 5.0. Möjlighet för röststyrning finns via Amazon Alexa och Google Home samt Siri Shortcuts.

Värt att tänka på är att SwitchBot Blind Tilt endast vinklar dina persienner, det går alltså inte att dra dessa upp eller ner med denna lösning. Dessutom fungerar den bara med persienner som justerar lamellerna med en stav så inga lösningar med snören stöds.

Är du sugen på att underlätta vardagen i hemmet så börjar priset på 49 amerikanska dollar vilket motsvarar ungefär 548 svenska riksdaler.

Källa: Kickstarter