Swappie tar in över en miljard i ny runda

Från sajten:
image

Swappie som reparerar smartphones och säljer vidare får in nytt kapital. Hela en miljard kronor ger nya möjligheter.

Finska företaget Swappie som renoverar och säljer vidare iPhones online går mot strålande tider. I senaste finansieringsrundan som leddes av Verdana fick företaget in totalt 124 miljoner dollar (108 miljoner euro).

Deras affärsidé om att köpa in och sälja vidare renoverade iPhones går alldeles utmärkt och fler och fler människor köper in sina mobiler via företagets hemsida. En stor fördel är inte bara ett bra pris utan också att man stöder den cirkulära smartphone-ekonomin genom att hålla liv i mobilerna längre. Tillväxttakten för begagnade och renoverade smartphones förväntas ligga på 10,23% om året mellan 2022 till 2027.

Pengarna från denna finansieringsrunda ska primärt användas för att stärka den europeiska expansionen. Företaget satsar på att utöka verksamheten på sina 15 marknader med fokus på Italien och Tyskland.

Enligt företaget räknar man med att de 1,4 miljarder smartphones som beräknas levereras år 2022 kommer att generera 146 miljoner ton koldioxidutsläpp. Här är tillverkning, frakt och första året-användning de största miljöbovarna och beräknas stå för 83 procent av det totala utsläppet. Om konsumenten väljer att hålla en mobiltelefon i bruk ett extra år skulle spara mer än 2 miljoner ton utsläpp , vilket visar den positiva miljöpåverkan som Swappie har åtagit sig att ge konsumenterna och planeten.

Har du köpt din mobil från Swappie och hur ofta byter du?

Källa: Pressrelease

Har väldigt svårt att se mig köpa en begagnad telefon dyrare än en splitter ny.
Visst säkert marginellt bättre för miljön men svårt att motivera tex 800:- mer för en begagnad iPhone 13 Pro.

Billigaste 13 Pro 256 GB kostar 13 249 kr på Prisjakt och 12 909 kr på Swappie. Liten skillnad absolut, men i alla fall billigare.

Mitt fel, gick inte in på produkten och läste bara ”pris från”, förutsatte att det priset var för 128GB.
Är betydligt bättre men ändå svårt att motivera för mig.
Nu när displaybyte är så dyrt så är AppleCare ett måste för mig. Kan man köpa det till en begagnad? Är dessa refurbished-certifierade av Apple på något sätt?

Nej det går ej att köpa till begagnade mobiler.

Välkommen tillbaka till forumet för övrigt :slight_smile: