Sveriges första kommunala AI-labb startar i Helsingborg

Från sajten:
image

Helsingborgs stad skapar National City Lab i samarbete med AI Sweden. Det blir det första kommunala AI-labb i Sverige med sikte nya lösningar för smarta städer.

National City Lab skapas nu av Helsingborgs stad i samarbete med AI Sweden. Detta blir Sveriges första kommunala AI-labb med sikte på att, i samarbete med andra kommuner, privat sektor och akademi, ta fram lösningar och data för smarta städer.

Många kommuner i Sverige står inför liknande utmaningar på sin AI-resa för att utveckla verksamheten. En del har kommit i gång, men arbetet skulle ha stor nytta av samarbete för att undvika att behöva uppfinna hjulet om och om igen.

Rent konkret kommer AI-labbet att erbjuda en fysisk plats där Helsingborg stad bidrar med lokal på HBG Works samt dedikerad fiber. Infrastruktur för träning av AI-modeller som tillhandahålls av AI Sweden tillsammans med partners.

Dessutom erbjuds kunskapsdelningsaktiviteter kring metodik, kompetens och erfarenheter från AI Swedens data factory, inklusive edge learning, språkteknologi, juridik med mera.

Labbet kommer att vara tillgängligt för alla AI Swedens partnerorganisationer.

Källa: Pressrelease