Svenskt Nintendo-bolag börsnoteras

Från sajten:
image

Spelbolaget Thunderful Group som är en del av den svenska Nintendo-distributören Bergsala satsar nu på en börsnotering och investerare går in med 600 miljoner kronor.

Hjälten som förde in Nintendo i Sverige på 80-talet heter Owe Bergsten och grundade Bergsala. Nu har det växt och innefattar flera stora bolag, spelbolaget Thunderful Group som är ett av dem ska nu ta sig in på börsen. Investerare går in och tecknar aktier får 600 miljoner kronor vilket i sin tur leder till en värdering på 3,4 miljarder kronor. Det är Consensus Småbolag, Delphi Fondene, Knutsson Holdings AB, Naventi Fonder, Provobis, Strand Kapitalförvaltning och Vasastaden som öppnar upp sina plånböcker för att få detta att hända.

En bredare ägarbas, tillgång till kapitalmarknaden och ökad fokus på varumärket är viktiga förutsättningar för att ny Thunderful Groups strategiska mål. En listning på Forst North är ett naturligt steg i utvecklingen för bolaget”, säger Thundergroups styrelseordförande Mats Lönnqvist i ett uttalande.

Via: Di Digital.

Dvs bredare fokus än Nintendo. En tråkig nyhet för Mario.