Svenskar på god väg att bli helt streamingbaserade

Från sajten:
image

En ny undersökning visar att svenskarna är på väg att bli helt streamingbaserade. YouGov har på uppdrag av Netonnet undersökt hur vi egentligen konsumerar tv nuförtiden.

Förr i tiden slog man sig ner i soffan efter att ha knäppt på tv’n och sedan kanske man bläddrade mellan de 2-3 kanaler som fanns. Nutiden har dock ett helt annat utbud, inte bara vad gäller antalet kanaler men också hur vi tittar på dessa och vad vi använder för att titta på tv. En nationell undersökning gjord av YouGov på uppdrag av NetOnNet visar på att snart hälften av svenskarna har övergett linjär tv till förmån för streamingbaserat. Utvecklingen drivs av de unga som har lätt att ta till sig ny teknik. Mediekonsumtionen idag sker där du är, på bussen, jobbet, i skolan eller på språng vilket uppskattas av många svenskar. Så här säger Teddy Thor på NetOnNet:

– Vi har undersökt hur långt svenskar har kommit i övergången från traditionellt tv-tittande med tv-mottagare som t.ex. TV-box eller digitalbox, för rena streaminglösningar som t ex Apple TV, Chromecast eller integrerade appar och smarta funktioner på TV’n. Nu verkar det som att vi är vid en brytpunkt. 43 procent av svenskarna säger att de redan har slutat använda den traditionella tv-mottagaren till förmån för streaminglösningar eller att de överväger att göra det under det kommande året. 44 procent kommer förmodligen att behålla den traditionella tv-mottagaren ett tag till.

Happy,Girl,Wearing,Headphones,Watching,And,Listening,Videos,On,Laptop

I undersökningen framkommer det att 26 procent redan slutat använda den traditionella tv-mottagaren och att 17 procent överväger att göra det inom ett år. Även om många tittar på TV på mobil, PC och surfplatta är TV’n fortfarande navet i TV-tittandet. Detta återspeglas av storleken på hem-TV’n enligt Teddy:

– För några år sedan var det nästan ingen som köpte en tv över 60 tum. Idag säljer vi mycket av både 75 och 85 tum. Det betyder att tv-upplevelsen fortfarande är viktig – oavsett om du streamar eller tittar på linjär traditionell tv. Även under årets OS tror vi att de flesta har föredragit sport på en stor TV snarare än på en mobil enhet. Ett stort tv-ögonblick blir åtminstone inte mindre på en stor tv.

Håller du med i ovanstående? Har du själv övergett linjär tv eller är på väg att göra det helt?

Källa: Pressmeddelande

Vi har helt lämnat alla traditonella tv-kanaler, men samtidigt har tvn blivit större 77” Använd mest för tv-spel och strömmar film, serier och nyheter när vi själv kan och vill. Tvn är fortfarande kopplad till tv-antenn men betalar inte för några kanaler. Istället går pengarna till andra aktörer och vi både pausar och byter tjänster då man vill ta del av de bästa serierna och filmerna. Slutat köpa dvd/blu-ray och de filmerna man har samlar damm. Har dock varit med om att man är sugen på att se nån film som inte finns på stream och som också blivit svår att få tag på som ny på dvd/ blu-ray. Där har Secondhand tex blocket, Tradera blivit räddningen, detta är lite synd.

Vi gjorde det för drygt 6 år sedan och mycket har onekligen hänt sedan dess.

Men den största bekräftelsen var när jag lyckades få morsan och farsan (pensionärer) att förra året acceptera endast en ATV tillsammans med Telia play+ (med Cmore), Netflix och stundtals Discovery+. Förutom en smekmånad med hur fjärrkontrollen fungerade har deras upplevelse varit otroligt smärtfri. Så mycket film och serier dessa två nu plöjt under pandemin gör mig stolt :nerd_face:

1 gillning

Kopplade ur antennen för 10 år sen.
Har dock baspaket streamat via Telenor nu som sambon använder.

Har inte haft antennkabel inkopplad på tio år säkert. Enda jag tittar live på via streaming är sport.

Vet ej exakt i hur många år vi endast kört med TV men det har funkat väldigt bra. Vissa appar var i början lite buggiga men idag flyter allt på utan problem.
Även om vi har tillgång till linjär genom Telia Play som svärfar delar med sig av kollar vi aldrig på det.
Hemma hos oss är det Netflix, HBO, Amazon, TV+, SVT Play och YouTube som används. Vi hyr även film ibland genom iTunes/TV.

Vi har ingen antenningång kvar i huset. Kör Telenor dekoder med TV Stor & Telenor stream, Netflix, ATV+, Amazon Prime, HBO Nordic, C-more, Viaplay, Discovery+ & en massa gratis appar. Ändå är det svårt att hitta något bra.

2 gillningar

En säljare från Allente ringde på vår dörr i går och försökte sälja tv-abonnemang. Linjär tv känns lika förlegat som dörrförsäljare.

3 gillningar

Hoppsan, hoppsan är inte TV heller social media? :joy::joy::joy::joy:

Säg som det är, efter 12 timmar utan oss sitter du i ett hörn och skakar, enda medicinen är då att logga in. :joy::joy::joy:

Du lurar bara dig själv med dessa utspel, vi andra går ju inte på dem. :joy::joy::joy:

Välkommen tillbaks, hoppas du hade en bra semester. :joy::joy:

2 gillningar

Jag hade tänkt mig en paus i tre dagar för jag behövde fokusera på annat.

1 gillning