Svenska män har högt självförtroende vid grillen

Från sajten:
image

I takt med att solen tittar fram mer och mer ökar också antalet grillmiddagar. En nyligen släppt undersökning listar en del intressant statistik kring just grillningen.

Det är Netonnet som släpper en undersökning gjord av YouGov, kring hur vi svenskar ser på grillandet. På senare år har intresset ökat och fler och fler tillbringar mer tid framför grillen än tidigare. Det byggs utekök och investeras i allt från kol- till gasolgrillar och kamadovarianter där det sedan experimenteras med olika rätter.

Från undersökningen kan vi se följande intressanta fakta:

  • Invånare i norra delen av landet grillar oftare än boende i övriga delar
  • Männen uppskattar sin grillförmåga högre än vad kvinnorna gör
  • Svenskars favoritgrill är utan tvekan kolgrillen
  • Yngre människor driver på trenden med nya grilltyper såsom pizzagrill och rökgrill

När det gäller självförtroendet vid grillen jämförs vi med våra vänner i Norge och där tror svensken mer på sig själv och sina färdigheter vid grillen jämfört med norrmännen. Så här säger Teddy Thor, affärschef på Netonnet:

– Svenskarna ger sig själva poängen 6,18 av 10, medan norrmännen snittar 5,98 av 10. 28 procent av svenskarna ger sig själva poängen åtta eller bättre, medan 22 procent av norrmännen gör detsamma. Det är också skillnad mellan könen när det kommer till att tro på sin egen grillkompetens. Männen skattar sig själva klart högst på detta område, men undersökningen avslöjar inte om detta även speglar slutresultatet på grillen. 22 procent av kvinnorna ger sig själva en poäng på mellan åtta och tio, medan hela 33 procent av männen ger sig själva en poäng i denna övre nivå.

Kolgrill eller gasolgrill?

I Sverige ser vi att kolgrillen fortsätter att dominera med hela 52 procent användare jämfört med 15 procent som föredrar gasolgrillen.

Vi ser en annan intressant trend bland unga svenskar under 30 år – fem procent av dessa föredrar pizzagrill och nio procent föredrar en rökgrill. De yngre verkar se lite mer bortom de mer traditionella grillteknikerna.

Avslutningsvis får vi reda på att de som bor i norra delarna av landet grillar oftare. Hela 45 procent uppger att de grillar varje vecka vilket kanske kombineras med att få lite värme under kallare dagar?

Har du startat grillsäsongen än och känner du igen dig i statistiken ovan?

Källa: Pressmeddelande

Guldnamn han har affärschefen! Teddy Thor.

Snöade in på det och hittade en bild på Teddy Thor

3 gillningar

Haha skulle kopplats till Stora killgissartråden - Nr 2030 av rpd :sweat_smile:

Trodde nästan det var vår egen @Thor ’s alias…:sweat_smile:

1 gillning

Extraknäcker på Netonnet :joy:

1 gillning

Med sådana talanger kanske det är Iprenmannen som dyker upp med en hittar som kopplas till någon gigantisk högtalare sent på festen…? :joy::partying_face: