Svenska företaget Minut tar in 130 miljoner kronor

Från sajten:
image

Den omtalade multisensorn från Minut ska nå ut till ännu fler användare. Nu får företaget in ytterligare 130 miljoner kronor för att expandera vidare hos bland annat Airbnb.

Svenska företaget Minut fortsätter växa och nu vill man göra gäster till goda grannar. Deras sensor som håller koll på en mängd olika saker i bostäder ska nu användas i större utsträckning för att hjälpa hyresvärdar att stävja bland annat buller. Sensorn från Minut kan övervaka fastigheter utan användning av kamera vilket ökar integriteten för de som vistas i dessa. Även temperatur, rörelse och närvaro såväl som fukt kan detekteras av sensorn och nu vill både Airbnb och Kasa Living använda dessa för att på ett tidigt stadie stävja högljudda gäster som hyr genom tjänsterna. På så vis ska onödigt festande förhindras och grannsämjan öka genom preventiva åtgärder och samtidigt skydda hemmen.

Minut Sensor

Sensorn från Minut analyserar ljud med hjälp av maskininlärning och AI lokalt på enheten så inget skickas till molnet vilket respekterar integriteten hos hyresgästerna. I en studie som gjorts i flertalet europeiska och amerikanska städer visar det sig att klagomålen minskade med upp till 90 % från människor i grannskapet.

Totalt har Minut nu fått in 14 miljoner doller i en serie B-omgång ledd av Almaz Capital med deltagande från Zenith, Kompas, Verve Ventures och Swiss Immo Lab. Tidigare investerare som Karma, SOSV’s HAX och KPN Ventures fortsätter även dessa att bidra till den globala expansionen. I dagsläget finns sensorer från Minut i drift i över 100 länder och företaget har etablerat kontor i USA, Storbritannien, Sverige, Frankrike och Spanien.

Källa: Pressmeddelande