Svenska företaget Minut lanserar funktionen Sensor Swap

Från sajten:
image

Minut är den svenskutvecklade allt-i-ett-sensorn som började som ett Kickstarter-projekt. Sedermera fokuserar de allt mer på bostadsmarknaden med sin produkt.

Minut är sensorn som detekterar och mäter en hel del olika saker där den sitter monterad i taket. Det hela började som ett projekt på Kickstarter och rönte viss framgång bland hemautomationsentusiasterna men sedermera började företaget att vända sig mer mot de som hyr ut bostäder och andra korttidsboende. Via sensorn går det att hålla koll på boendet utan att behöva vara där vilket kan underlätta en hel del.

I ett nyhetsbrev lanserar Minut nu funktionen Sensor Swap som egentligen bara informerar om att om du har ytterligare en enhet så går det nu att snabbt och enkelt byta ut dessa om det inbyggda batteriet behöver laddas. Smart förvisso att bara kunna snabbt byta ut enheten , behålla eventuell data och inte behöva vänta på att batteriet ska laddas upp igen. Smart också eftersom det är ju indirekt en uppmaning till användare att köpa en extra enhet för bekvämlighetens skull. Funktionen fungerar med såväl generation 2 som 3 av Minut.

Avslutningsvis hintar Minut också om att något nytt är på gång men säger inte mer än så i nuläget.

Vad tror ni det kan vara? Ny mjukvarufunktion eller hårdvara?

Källa: Minut

Intressant produkt som dock är ointressant så länge den går på batteri. Den som hyr ut en eller flera bostäder har def viktigare saker för sig än att byta batterier i dosor i taket.

Batteritid på ett år så ser det inte som någon stor utmaning.