Svensk myndighet granskar Tesla

Från sajten:


Tesla är för otydliga med vad deras bilar egentligen kostar – detta menar konsumentverket som har meddelat sig till Tesla och nu väntar på svar.

Den amerikanska biltillverkaren visar ett pris på sina bilar på webbsidan men skulle vi vilja klicka hem en bil så stiger priset direkt med 9180 kronor. Detta gäller så kallade destinations- och dokumentavgifter.

Efter att vi ställde frågor till Konsumentverket huruvida detta var ok eller inte så påbörjade myndigheten sin egna granskning. Nu har man alltså skickat en skrivelse till Tesla med information om att förförandet inte är ok. Tesla har till och med den 2 maj på sig att svara.

För många herrans år sedan körde Tesla en annan abrovink. Då visades priserna inklusive “drivmedelsbesparingar” Det skulle på något vis symbolisera att bilen blev billigare än kontantpriset i och med att vi slapp tanka den. Det fick Tesla också sluta med även om det går att hitta en sådan uträkning på andra delar av webbsidan.

Via alltomelbil.se.

Uppdaterat 2023-05-03: Tesla svarar konsumentverket att man kommer korrigera webbsidan och visa priset på förstassidan inklusive tilläggsavgiften.

2 gillningar
1 gillning