Svensk e-handel har aldrig mått bättre

Från sajten:
image

Som förståligt så har näthandel ökat enormt under coronakrisen när myndigheter råder folk till att sköta så mycket som möjligt hemifrån, men så här bra har näthandeln aldrig mått tidigare.

Det fortsätter att öka, under andra kvartalet i år kunde Postnord meddela att handeln gått upp med hela 49 procent vilket är rekord och 2020 förväntas slå alla tidigare rekord. Kvartal tre beräknas bli något lugnare för att sedan ta fart igen vid Black Friday och julhandeln men förväntas inte att visa på samma ökning som under andra kvartalet. Hela 77 procent av Sveriges befolkning har handlat något online under pandemin och även äldre ger sig in i leken, då gruppen 65-79 år valt att handla fler produkter via nätet än tidigare.

“Det är inte oväntat att andelen som e-handlar ökar successivt, men att tio procentenheter fler bland de äldsta konsumenterna skulle börja e-handla, det hade vi inte kunnat förutspå”, säger Carl-Fredrik Teder, detaljhandelsanalytiker på Postnord i rapporten.

Hur mycket av dina köp sker online och vad är produkten som alltid handlas på nätet?

Via: Breakit.

Själv handlar jag nästan allt online. Men av någon anledning har jag inte hängt på flugan med att köpa mat. Händer ibland att vi beställer på nätet för att sedan hämta i butiken. Men inte mycket mer än så. Men annars är det prylar, kläder och sånt som till 99% handlas online.

Handlar mycket online här oxå , lite kanske för man bor lite avsides men mycket pga priset !

Vi som bor 4 trappor utan hiss, i stan, utan bil började i och med Corona att veckohandla via hemkop.se och få det hemkört och uppburet (för 49 kr). Lätt värt att slippa släpa barnmat, blöjor och massa mat uppför trapporna. Även slippa trängas i en butik med folk som inte håller avstånd.

OCH allt som bara slinker ner i korgen när man går förbi kan ju lätt bli mer än 49kr , så utkört för en 50 lapp så jävla bra !

1 gillning

Helt perfekt ju! Klart värt det! :slight_smile:

1 gillning

Vi har länge handlat mycket på nätet men i och med Corona har vardagsgrejerna blivit onlineköp också, veckohandlar mat från ICA med hemkörning, vin från Vinoteket eller Winefinder, tobak från Nettotobak. Supersmidigt och har svårt att se att vi inte fortsätter med det även när man kan gå ut och trängas igen.

Sen kan jag i och för sig sakna att driva runt lite planlöst på stan eller i ett shoppingcenter, men det är ju en annan typ av shopping.