Surface-produkterna som Microsoft presenterade under Surface Event

Från sajten:


Microsoft har uppdaterat deras Surface-produkter och det finns nu nya färger, uppdaterade Intel-chip och även Microsofts ARM-baserade SQ 3-chip.

Bild: Microsoft

Surface Laptop 5

Surface Laptop 5 släpps den 25 oktober och prislappen börjar på 13 099 kronor. Skillnaden mot förra Surface Laptop 4 är att AMD är borta från alternativen och nu finns den endast med Intels tolfte generations i5- och i7-chip. Nytt för i år är även att den äntligen får stöd för Thunderbolt 4 och Microsoft visade även upp en ny läcker grön färg som dessvärre inte kommer till Sverige. Här blir den tillgänglig i färgerna svart och platina i storlekarna 13,5 tum och 15 tum.

Bild: Microsoft

Surface Pro 9

Surface Pro fick flera nya färgalternativ och kan nu konfigureras med både tolfte generationens Intel-chip eller Microsofts ARM-baserade SQ 3-chip. Det sistnämnda ser även till att Surface Pro 9 får stöd för 5G. Surface Pro 9 har. En 13 tums skärm med 120Hz bilduppdateringsfrekvens och kommer i färgerna platina, skog, grafit och safir. Prislappen börjar på 14 799 kronor och den släpps den 8 november.

Bild: Microsoft

Surface Studio 2 Plus

Surface Studio 2 Plus har inte ändrat sig särskilt mycket sedan den introducerades 2018 men ett par nya portar blev det. Nämligen tre portar för Thunderbolt 4 och kan nu konfigureras med elfte generationens Intel-chip (du läste rätt; inte tolfte generationens). Även Nvidias 3060-grafikkort är en nyhet och Microsoft säger att prestandan ökats med femtio procent mot förra Surface Studio 2. Surface Studio 2 Plus blir tillgänglig 1 november till en kostnad av 59 099 kronor och på köpet får du med 32 GB RAM och 1 TB SSD.

Via: The Verge

Det är en stor omorganisation inom Microsoft. Surface produkterna skalas ned:
https://www.xda-developers.com/rip-microsoft-surface/

De kanske inte skrotas helt, men blir nog inte så många experiment som förut.