Surface-nyheter från Microsoft i oktober

Från sajten:
Surface-nyheter från Microsoft i oktober | Teknikveckan


image

Microsoft tar sitt pick och pack och tar en tur till den amerikanska östkusten och New York när det är dags att presentera ny hårdvara.

Att det är hårdvara, närmare bestämt en Surface men dubbla skärmar, menar The Verge är högst troligt. Denna enhet som har projektnamnet Centaurus skall fungera som en referensenhet för övriga tillverkare inför den våg av datorer med dubbla skärmar som väntas komma under nästa år.

Vidare förväntas Microsoft visa upp uppdaterade versioner av Surface Book, Surface Pro och Surface Laptop.

Surface Pro X är rustad med ett mobilchipp

Microsoft visade som väntat upp en ARM-baserad version av sin hybridplatta Surface Pro när man bjöd in till lanseringsevent på onsdagskvällen, det vill säga en variant av Surface Pro som har ett mobilchipp under skalet. Det är den första ARM-baserade Surfaceprodukten från Microsoft sedan man släppte Surface 2 för sex år sedan. Det ska inte handla om någon enklare produkt än de ordinarie Surface Pro-enheterna, utan det handlar om en fullfjädrad maskin som istället för ett Intel-chipp har ett skräddarsytt Qualcomm-chipp. I övrigt ser plattan ut som de ordinarie Surface Pro-enhterna.

Va väl på tiden, har ju iPad haft hela tiden sen den första kom.

Vidare: Microsoft har i samband med ett lanseringsevent i New York offentliggjort en ny version av sin hybridplatta Surface Pro. Den största nyheten med Surface Pro 7 är att enheten är rustad med en USB-C-port där det tidigare satt en Mini Display-port samt att den har ett lägre ingångspris än föregångaren. Enheterna kommer med Intel Core-chipp av tionde generationen med upp till fyra processorkärnor. Arbetsminnet ligger på 4, 8 eller 16 GB medan lagringsutrymmet går att få från 128 GB upp till 1 TB. I övrigt har inga större förändringar av hårdvaran skett jämfört med föregångaren.

Har själv funderat några gånger på den men gillar inte Windows numera, och hade gärna sett den med en typ som iPadOS.

Vidare 2: Namnet på den nya datorn blir Surface Laptop 3 och till skillnad från tidigare år så kommer datorn i två storlekar, närmare bestämt 13,5 respektive 15 tum.

Under skalet på den mindre av datorerna sitter en tionde generationens fyrkärnig processor från Intel som enligt Microsoft ska göra datorn ”tre gånger mer kraftfull än den senaste versionen av Macbook Air”, medan den större varianten får en AMD Ryzen-processor som ska vara ”den snabbaste i sin klass”. De nya versionerna av datorerna har även försetts med en USB-C-port samt ett tangentbord som är lättare att reparera än föregångarens. Surface Laptop 3 släpps den 22 oktober.

Mycket snack om ARM nuförtiden!

Kikade på en Gigabyte R281-T91 ARM Server för inte så länge sedan.

Såg ut som något jag behöver!

1 gillning

Eller bara vill ha :slight_smile:

1 gillning