Support för HomeKit på gång till Flic

Från sajten:
image

Den lilla svenska knappen Flic som förenklat vardagen för många människor genom åren ser nu ut att vara nära en efterlängtad uppdatering som ger stöd för Apple HomeKit. Det är det svenska företaget Shortcut Labs som ligger bakom produkten.

Förra året släppte Flic version 2 av sin populära knapp som används för att styra olika produkter eller tjänster i ditt hem. För er som inte känner till det så är det en blåtandsbaserad knapp som kan programmeras att utföra olika saker. En av de mer omtalade var en förprogrammerad knapp som var kopplad till Domino’s pizza. Ett tryck på pizzan så beställdes din favoritpizza vilket väl får anses vara ganska smart.

Flic 2

Numera finns det en hub till knapparna från Flic som ska ge fler möjligheter och en av dessa har varit på gång väldigt länge nu, nämligen stöd för Apple HomeKit. Stöd för Flic 2 ska möjliggöras via hubben Flic Hub LR så bara en enskild Flic-knapp får inte stödet. Det är en användare på Reddit som postat skärmdumpar över hur hans Flic 2 knappar hade ett val om att addera dessa till HomeKit. Funktionen betatestas i nuläget och stödet sägs släppas inom kort.

Använder du Flic idag och vad är din bästa set up av denna?

Källa: HomeKit News

Jag skaffade Flic 2 för ett år sedan då de skulle komma med Homekit-support. Det är nästan ett försenat så jag är hyfsat less på dem. Använder dem för att styra belysning och gör det via Ikeaintegrationen de har. Flics hårdvara är bra då knapparna är välgjorda men mjukvaran är så där. Är lite småbuggig och homekit har som sagt dröjt länge.

Äntligen, har väntat på detta länge nu!
Backade Flic på Indiegogo och har använt det i 1 år. Används mestadels för att styra Ikea Trådfris lampor, uttag och rullgardin. Sitter bl.a. knappar bakom sänggaveln, smidigt att kunna styra alla lägenhetens lampor+gardin därifrån. Gillar att varje knapp kan ställas in med 3 olika scenarion. Kommer dock bli smidigare att göra ändringar med Apple Homekit-stöd, och kunna välja ett färdigt Apple-scenarie. Nu måste man ställa in varje knapp individuellt för varje ny lampa/ändring man vill göra, blir många inställningar med 7 Flics. Förutom lampor/rullgardin används 1 Flic som fjärr till Ikea Symfonisk.

Har även 1 Flic vid katternas hörna, klickar man på den får både jag och sambon 1 push via IFTTT med info om att katterna har fått mat (får 3ggr/dag). Dessutom skickas en slumpmässig kattbild via catasas.com. Så nu behöver vi aldrig dubbelkolla med varandra om de fått mat, har hänt att de blivit utan eller fått dubbelt tidigare :innocent:

bild

Gillar verkligen Flic, skulle gissa att jag styr lampor med Flic/Home-appen/Siri ca 70/15/15%

Har ni fler idéer på vad man kan göra?