Sudio Fem - fenomenala hörlurar till ett bra pris

Från sajten:
https://teknikveckan.com/sudio-fem-fenomenala-horlurar-till-ett-bra-pris/


image

Det svenska företaget Sudio är tillbaka med ett par nya True Wireless hörlurar som går under namnet Sudio Fem.

Design

Hur mycket design finns det egentligen utrymme för när det kommer till hörlurar? Dels ska de vara så små som möjligt men även vara fullpackade med teknik och smarta funktioner? Vissa tillverkare struntar nog helt i designen och vissa hörlurar ser groteska ut i öronen men så är inte fallet med Sudio Fem. När vi öppnar upp kartongen möts vi av liknande design som de tidigare modellerna Sudio Tolv och Sudio Nivå. Precis som Sudio Tolv har de gjort ett bra jobb med att ge laddfodralet en bra tyngd och det känns inte heller speciellt plastigt. När vi öppnar fodralet möts vi av två diskreta hörlurar som varken ger oönskad uppmärksamhet eller buktar ut från öronen som många andra gör.

Attefors

Passform och ljud

Nu kommer vi in på det absolut viktigaste med ett par hörlurar och det är passformen och ljudet för det är inte kul att lyssna på musik samtidigt som örongångarna ömmar av dålig design. Sudio Fem är busenkla att få in rätt i öronen, speciellt i jämförelse med deras tidigare modell Sudio Tolv där vi drog ned betyget lite på grund av att de var svåra att få in rätt i öronen. Sudio Fem är i skrivande stund en av de absolut bekvämaste True Wireless-hörlurar vi har haft i öronen och det går utan problem att lyssna på musik i flera timmar utan att det ömmar. Sudio har gjort stora förbättringar på denna punkt och vi är imponerade.

AtteforsDet blir inte sämre när det kommer till ljudbilden och även här har det gjorts förbättringar från tidigare modeller. Hörlurarna bjuder på ett klart och krispigt ljud när vi lyssnar på podcast. Byter vi till lite go rock istället så får vi ett balanserat ljud med en bas som får örongångarna att dansa och instrumenten hörs tydligt. Tack vare att hörlurarna sitter så pass bra i öronen så läcker väldigt lite ljud in och ut vilket gör att de är perfekta att ha i kollektivtrafiken eller på flygplan.

Det tekniska och praktiska

Sudio Fem är IPX5-klassificerade vilket innebär att de utan problem klarar både damm- och vattenstänk men skyddet är inte tillräckligt högt för att ta med dem på simturen. Men svett och regn är absolut inga problem. För att kontrollera musiken trycker vi på mitten på antingen västra eller högra hörluren. Det är ingen fysisk knapp utan man ”duttar” med fingret för att ta kontroll. Genom att trycka en gång på antingen vänstra eller högra hörluren pausar vi och startar musiken. Trycker vi två gånger på vänstra så hoppar vi tillbaka en låt, gör vi samma sak på högra så spelas nästa låt upp. Trycker vi tre gånger på vänstra så sänks volymen och gör vi samma sak på högra så höjs volymen. Tyvärr så är detta lite av en ”hit and miss” och ofta så registreras inte inmatningen eller så råkar vi komma åt kontrollerna när vi vill rätta till hörlurarna.

Atefors

Batteritiden på en laddning ger oss ca fem timmars lyssning med lite högre volym, Sudio själva säger sex timmar på 50% volym så vi skulle våga påstå att deras uppskattade batteritid stämmer. Själva laddfodralet är på 500mAh och ger oss två fulladdningar innan vi måste ladda upp fodralet och det görs med hjälp av en USB-C-kabel. Hörlurarna kommunicerar via Bluetooth 5.0 och vi har under testet inte haft några problem med att anslutningen har tappats eller att hörlurarna har problem att ansluta till vår telefon. Att ringa samtal fungerar väldigt bra och mottagaren som vi testade med hade inga synpunkter alls på att det skulle låta burkigt eller otydligt och detta är förmodligen på grund av att hörlurarna totalt har fyra mikrofoner.

Summering

Sudio Fem är bland de trevligaste True Wireless-hörlurarna vi testat på länge och de har verkligen lyckats på nästan alla punkter. Att lyssna på podcasts, dansmusik, rock eller pop spelar ingen roll för Sudio Fem ger oss ett fylligt, tydligt och balanserat ljud oavsett genre. Passformen är verkligen spot on och den enda nackdelen med hörlurarna är att kontrollerna inte riktigt fungerar som önskat. Det hade varit trevligt om de även hade inkluderat aktiv brusreducering men man kan väl inte få allt för ett pris på 1 395 kronor.

 

2 gillningar

Intressant läsning, sugen på något åt det hållet. Har ett par Sudio Nivå som jag fick utbytta så det ligger en helt ny kartong här som jag inte packat upp, men blev lite trött i öronen av dom så funderar på sälja istället.

Hur var volymen, tycker deras tidiga lurar hade lite väl låg volym trots att jag inte vill lyssna för högt.

Kanske testa de när man tappat bort någon eller båda Galaxy Budsen.

1 gillning

Inga problem alls med volymen. Speciellt eftersom dessa sitter så bra i iaf mina öron. Skulle säga i ljudkvalité och passform är det ett stort kliv från Sudios tidigare hörlurar.

1 gillning

Hur är samtalskvaliten på dessa?

Rekommenderar ni Fem framför Tolv alla gånger? Har bägge laddningsbart fodral? :slight_smile:

Hej! Japp det gör vi, sitter bättre och finare ljud! Japp båda laddas upp i fodralet!

1 gillning