Styr dina vitvaror från Samsung med LG och tvärtom

Från sajten:
image

Det blir enklare att styra dina produkter i hemmet framöver. Inte bara tack vare Matter men också med hjälp av Home Connectivity Alliance.

Använd appen från Samsung för att styra din produkt från LG eller tvärtom. Låter det som en dröm eller något helt otänkbart? Faktum är att samarbetet i HCA (Home Connectivity Alliance) bär frukt nu och tack vare samarbetet blir detta faktiskt möjligt.

Samsung har meddelat att de nu arbetar tillsammans med andra medlemmar i HCA, LG samt Vestel för att ge konsumenterna möjligheten att välja vilken app de vill styra och kontrollera sin smarta vitvaror med i hemmet. Samarbetet baserar sig på den senaste specifikationen från HCA, Interface Specification 1.0 som möjliggör Cloud-to-Cloud (C2C) kontroll mellan produkterna. Från och med början av fjärde kvartalet kommer funktionen att rullas ut i åtta länder till att börja med där Korea och USA är först ut.

Samarbetet innebär att det är första gången som Samsung Electronics och LG Electronics kommer att stödja kontroll av varandras produkter via sina egna appar.

Är detta en utveckling som välkomnas tror ni?

Källa: Pressmeddelande

Nej.

Lokal trafik gäller.