Styr allt med din SwitchBot Universal Remote

Från sajten:
image

Automationer och smart knappar i all ära men ibland kanske en fjärrkontroll är bättre. Nu har SwitchBot lanserat en smart fjärrkontroll som har stöd för Matter.

Kinesiska företaget SwitchBot fortsätter att lansera nya produkter och nu är det en smart fjärrkontroll som dykt upp. SwitchBot Universal Remote ska kunna styra flertalet av produkterna i ett smart hem inkluderat Apple TV. När fjärrkontrollen är ansluten till en av deras smarta hubbar, SwitchBot Hub 2 eller Hub Mini får den även stöd för Matter vilket öppnar upp för än mer kontroll.

Fjärrkontrollen använder IR och har stöd för hela 83 934 olika enheter vilket lär täcka in det mesta i form av tv-apparater, AC, fläktar, dvd-spelare och annat som kan finnas i hemmet. Givetvis kan den även styra företagets egna smarta produkter via Bluetooth LE. Den har ett inbyggt batteri som sägs räcka i upp till 150 dagar på en laddning.

När fjärrkontrollen ansluts till SwitchBot Hub 2 eller Hub Mini så får den även stöd för Matter vilket innebär möjlighet att kontrollera andra produkter som är Matter-kompatibla.

Via en kommande uppdatering kommer den även att kunna kontrollera din Apple TV eller Fire TV (Amazon). Det går också att hitta fjärrkontrollen via appen om man skulle råka bli av med den. Storleken på fjärrkontrollen är 50 × 27 × 190 millimeter och den väger 133 gram.

Rekommenderat pris för SwitchBot Universal Remote är 69,99 euro och mer information finns att läsa på hemsidan. Just nu finns det även en rabattkod på 20 % att tillgå vid beställning.

Källa: SwitchBot