Strejkande skådespelare avslöjar ett läskigt AI-kontrakt

Från sajten:


Fackföreningen SAG-AFTRA avslöjade att Hollywood-studior vill äga skådespelares AI-modeller.

Under en presskonferens har Hollywood-skådespelare bekräftat att de tänker gå ut i strejk. Fackföreningen Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) avslöjade då det chockerande kontraktet från Hollywood.

“De föreslog att våra statister skulle kunna skannas, få en dags lön, och deras företag skulle äga den här skanningen, deras bild, deras likhet och kunna använda den för all framtid i vilket projekt de vill, utan samtycke och utan ersättning.”

Ja det låter lite som det där avsnittet från senaste säsongen av ”Black Mirror”. Förslag diskuteras nu för att skydda skådespelare från att utnyttjas genom AI-modeller. SAG-AFTRAs strejk kommer officiellt att börja vid midnatt ikväll.

Via: The Verge

AI används väl i viss mån redan. Var det inte i någon film där Robert De Niro skulle se yngre ut. The Irishman.

Nya Indiana Jones också

Är väl inget fel att köra AIpå film fast skådespelaren måste ju få betat ändå. Som musik branschen, där får man inte sno en låt utan att betala till artisten.

1 gillning

Ännu ett hantverk som går i graven. Vill vi verkligen ha detta? Skådespeleri & musik behöver inte göras av människor och sen klonar vi de bästa människorna för framtiden. Om hundra år sitter det en massa inavlade "människor" som är tillbaks på apstadiet och då kan evolutionen börja om.

2 gillningar

Vi kommer att avslöja AIJocke när vi kommer på honom med att hälla motorolja i stället för vaniljsås över pajen.

Civilisationer är väl dömda att gå under förr eller senare :laughing::wink:

1 gillning