Stora protester i kinesisk iPhone-fabrik

Från sajten:
image

Anställda på Foxconns fabrik protesterar över uteblivna bonusar och smittorisker.

I Foxconns största fabrik i Kina som tillverkar iPhones ska det nu ha brutit ut stora protester från de anställda. Anledningen ska vara långa väntetider på utlovade bonusar och riskerna i att jobba samtidigt som covid-19 tagit ny fart i landet. Flera videos ska ha spritts där hundratals anställda protesterar och konfronterar ledningen som skyddas av polis. Det ska även ha lett till fysisk konfrontation.

Äktheten på dessa videos har inte kunnat verifieras ännu. Tusentals anställda ryktas ha flytt Foxconns fabrik under det nya utbrottet av covid-19. Det här ska ha lett till att Foxconn tvingats till att locka med bonusar för att få anställda att stanna kvar. Det är sannolikt dessa bonusar som protesterna handlar om.

Via: Engadget

 

Från sajten:
image

För ett par dagar sedan utbröt protester utanför Foxconns största iPhone-fabrik och nu lockas det med pengar i ett försök att få slut på protesterna.

10 000 kinesiska yuan eller 14 500 kronor är ungefär två månadslöner för arbetarna på fabriken. I onsdags meddelade Foxconn att de arbetare som säger upp sig får 8 000 yuan och ytterligare 2 000 yuan om de sätter sig på bussen och lämnar fabriken. Det ironiska i det hela är att protesterna utbröt på grund av försenade bonusar som utlovades till hundratusentals nyanställda.

CHINA: Protests getting out of hand at Foxconn iPhone plant in Zhengzhou tonight where workers are rebelling against Covid harsh restrictions and work environment pic.twitter.com/xwe2oAHYge

— Joyce Karam (@Joyce_Karam) November 23, 2022

Efter utbrottet av covid-19 tvingades Foxconn att anställa ny personal när fler stannade hemma. De nyanställda lockades med en bonus på 3 000 yuan för en månads arbete och ytterligare 3 000 yuan i bonus för ännu en månad. Men när Foxconn meddelade att dessa bonusar skulle försenas till nästa år utbröt protesterna i tisdags. Apple har kommenterat saken med att de samarbetar med Foxconn för att se till att personalens problem åtgärdas.

Via: The Verge

Slavarbete!. Man borde bojkotta apple.

5 gillningar

We know what you looking for :grin:

Bait GIF

2 gillningar

hahaha :slight_smile:

Har jag redan gjort :slightly_smiling_face:

1 gillning

Tur att du istället valde ett mer humant och etiskt bolag haha =)

Dellemc Im Ready GIF by Dell Technologies

1 gillning

Säger inte det ena är bättre än det andra.

1 gillning

Inte jag heller =)

1 gillning

men denna tråd handlar om apple.. så typisk dig tokstolle att byta ämne :heart:

1 gillning

Sorry Home Alone GIF by filmeditor

1 gillning

Nej. tråden handlar om Foxconn. De tilverkar mycket mer än bara Appleprodukter. Att man skriver om Apple eller iPhone är för att skapa klick.

Så hela denna tråd är med andra ord ett clickbait.

Som sagt den ena är inte bättre........dock är Samsungs du länkade från 2013 och iPhone Foxconn nyss :slightly_smiling_face:

Edit. Samsung har inga fabriker i Kina längre, men Apple använder fortfarande Foxconn mfl i Kina

Deras största kund är dock Apple så skulle inte kalla det clickbait.

3 gillningar

Skrivet du det från en slavephone?... lät lite coolt.

1 gillning

Yes!

Med vänlig hälsning,
Marcus Attefors

Sent from my slavephone

2 gillningar

love it :heart:

Från sajten:
image

Protesterna på Foxconns största iPhone-fabrik sägs leda till långa väntetider och en efterfrågan som försvinner helt för Apples mest eftertraktade telefon.

Den välkände analytikern Ming-Chi Kuo tror att protesterna kommer att påverka Apples försäljning ”signifikant”. Han tror att vi kan räkna ned försäljningen med 20 procent för Apples fjärde kvartal. Enligt Kuo så ligger arbetskapaciteten på en femtedel denna månaden i Foxconns största iPhone-fabrik.

Arbetskapaciteten kan öka en aning till december men det kommer inte hjälpa Apple som redan legat efter med iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max. Han tror att förseningarna och lågkonjunktur kommer göra att efterfrågan försvinner helt.

Via: Macrumors