Stora polemiktråden (2019–2020)

Spännande det här med statistik. Hade din graf över misshandel visat antal fall precis som din graf över dödligt våld istället för andel hade den pekat uppåt.
Samma med personrån, för att inte prata om sexualbrotten.

Jag gissar att det finns en anledning till att man väljer att starta på 2006 dessutom.

Tänk vad man kan visa genom att välja hur man gör sin graf :slight_smile:

2 gillningar

Jag postade statistik för sexualbrott. Läser du inte?

Gå in på BRÅS´s hemsida och posta själv den statistik du efterfrågar.

Du postade fler grafer, minns du inte vad du postar?
Går att scrolla upp och kolla isåfall.

Jag efterfrågar ingen särskild statistik, jag visar på att man kan visa lite vad man vill beroende på hur man presenterar statistiken.

Haha, genusforskare borde lyssna mer på riktiga akademiker

Även om Henrik Jönsson även han har tendenser att slidea lite med faktan (tex finns det inget som pekar på att allmäningsbenägenheten har minskat, tvärt om) så tycker jag han förklarar just den biten med statistiken bra här.

Henrik är grym, men han är libertarian. Mao att allt ska vara fritt. Det är ju helgalet. Det måste ju finnas skydd tex för att riva gamla kulturmärkta byggnander, osv, osv. folk är för dumma i huvudet för att allt ska vara fritt. Mao kommer aldrig 100% liberalism fungera

Nej det är bara kompromissen av en rad idéer som fungerar - aka socialliberalism.

1 gillning

Nej, en kompromiss mellan konservatism och ekonomisk liberalism, aka Liberalkonservativa.
edit: socialliberalism är ondskan på jorden som just i detta nu håller på att förstöra Sverige

Nej sociala reformer och kapitalism är visan som byggt upp Sverige till ett av de rikaste länderna och kommer så fortsätta vara.

Konsvervatism handlar bara om att skydda det som har varit.

1 gillning

Dummaste jag hört, TROTS sociala reformer har Sverige lyckats, inte på grund av. Sossarnas socialistexpriment under 70 och 80 talet höll på att ta död på oss. Vi lider fortfarande av sviterna efter det.

Det är två faktorer som gjorde Sverige rikt efter kriget, 1 vi lät nazisterna fritt resa genom landet och slapp bli invaderade. 2 det är kallt som fan här, finns inget bättre att göra än att jobba

1 gillning

Nej ibland lyser din LHS-ism igenom.

Jag tycker Johan Norberg har en bra genomgång.

haha sjukt, tänkte precis länka den. Du har totalt missuppfattat Johan. Han tar ju precis upp det, trots socialism har vi lyckats.

edit: Henrik gjorde också en bra video på samma tema

1 gillning

Jag vet precis vad jag postade men du bara svamlar. Du famlar i ett totalt märker.

Det är du som inte så mycket missuppfattat utan missat skillnaden mellan socialism och social kapitalism, aka socialliberalism.

Jag kan lova dig att Johan inte är någon socialliberal iallafall, han är liberal i den klassiska ekonomiska andan och globalist. Varför han pratar om Anders Chydenius i början är för att ta credit bort från sossarna som tror de är fadern till sociala reformer. Och jag tror nog de flesta är för att folk ska ha samma förutsättningar, det är bara det att du och dina vänstervänner vill även att utfallet ska vara den samma, och det är här vi skiljer oss åt.

Jag känner Johan mycket väl och vet precis vad han står för. Mer Timbro-Höger blir det inte.

De flesta liberaler är överens om de ekonomiska bitan, sedan skiljer det oss i hur stor den lilla staten skall vara.

Det finns inte heller några liberaler som menar att utfallet alltid skall vara lika. Det är det som skiljer oss och de du anklagar oss för att vara.

Du har så fruktansvärt dålig koll Anders att det är pinsamt :slight_smile:

1 gillning

Vänsterliberaler vill det, titta tex på Centern. Det är du som inte har koll. Vad har du för dayjob btw? jag gissar på något estetiskt, eller kanske dagisfröken?

Nej Vänsterliberaler vill inte det, du är så långt höger så allt till vänster blir bara en stor massa utan att du kan se skillnaden.

Mitt dagsjobb är att moderera dina inlägg.

1 gillning