Stöd för Thread på gång till Eve Water Guard

Från sajten:
image

Eve ser ut att ha ännu en produkt på gång med stöd för Thread. En ansökan till amerikanska FCC visar att så kan vara fallet.

Tyska företaget Eve introducerade 2020 sin Eve Water Guard som är en vattenläckagedetektor för Apple HomeKit. Denna har inbyggd siren med varningsljus och sensordelen kan förlängas till att täcka in de flesta av dina utrymmen där vatten förekommer. Enligt en ansökan till amerikanska FCC (Federal Communications Commission) som är en motsvarighet till Post- och Telestyrelsen (PTS), finns nu en modell med stöd för Thread på gång. Den nuvarande versionen av produkten använder Bluetooth och huruvida den kommer att kunna uppgraderas till Thread är inte bekräftat eller dementerat i nuläget.

Eve är nu det företag som har flest produkter ute på marknaden med stöd för protokollet Thread. För er som hängt med så är detta också en förberedelse för den kommande standarden för IoT-produkter vid namn Matter.

Under det senaste året har Eve arbetat hårt med att få ut uppdateringar till många av sina befintliga produkter så att dessa stöder Thread. Dessvärre är det oftast de nyaste versionerna som fått ta del av denna uppdatering vilket troligtvis beror på hårdvarans begränsningar.

Källa: HomeKit News